Itthon » Művelődés

Könyv- és dokumentumfilm az elnémult harangról

Az elnémult harang. Egy megfigyelés története című kötet és az ahhoz kapcsolódó dokumentumfilm bemutatójára december 6-án, kedden várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. december 05., 17:48
0 hozzászólás. 

"E kötet magába foglalja az 1984-ben, fiatalon elhunyt Pálfi Géza katolikus pap ellen tett feljelentések egy részét, valamint egy válogatott összeállítást az ügyében készült lehallgatási jegyzőkönyvekből. Pálfi különleges esetnek számít az erdélyi közéletben, hiszen egyike volt azon keveseknek, akiknek halála inkább nyugtalanító volt az állambiztonsági erők számára.

Egymás után következtek az ellene indított eljárások és akciók, életét és munkáját folyamatos ellenőrzés alatt tartották, minden lehetőséget megragadtak, hogy ellehetetlenítsék oktatói tevékenységét. További érdekesség, hogy aktacsomója halála után sem záródott le." (vasarnap.katholikos.ro)

A Márton Áron Ifjúsági Ház nagytermében december 6-án, kedden 18 órakor kezdődő rendezvényen a Novák Csaba Zoltán és Denisa Bodeanu történészek által írt könyvet és a dokumentumfilmet Gidó Csaba történész, Maksay Ágnes filmrendező és Novák Csaba Zoltán szerző mutatják be.

Az estet a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Szent Miklós-hegyi Római Katolikus Plébánia és Főesperesi Hivatal közösen szervezi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."