Kultúra » Irodalom

A tavalyi év egyik legnépszerűbb regényét mutatják be Udvarhelyen

Gerlóczy Márton írótól azt is megtudod, hogy Mikecs Anna szerző, vagy szereplő a könyvben, és egy japán fotós is érkezik.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

gerloczymarton
Gerlóczy Márton
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. július 11., 09:58
0 hozzászólás. 

A 37 éves, tizenöt éve folyamatosan regényeket publikáló Gerlóczy Márton jön Székelyudvarhelyre, a tavalyi év egyik legnépszerűbb magyar családregényét, az általa írt Altatót mutatják be a Gondűző Étteremben.

Áprily Lajos dédunokája, főleg nagyanyjának, Jékely Mártának és Schéfer Idának (Áprily felesége, Márta édesanyja) az emlékirataiból merített a könyv megírásakor. A regény 2017 szeptemberében jelent meg Mikecs Anna: Altató címmel. 2006-ban Gerlóczy úgy fogott neki a munkának, hogy a családban fellelhető összes levelet, dokumentumot, emlékiratot felleltározta és digitalizálta.

gerloczymarton3

Miért Mikecs Anna, tehát Jékely Márta első, négyéves korában elhunyt lánya a „szerző"? Kiderül a találkozón.

Gerlóczyval a székelyudvarhelyi Katona Zoltán újságíró, műsorvezető beszélget, akinek a regényről szóló írását ide kattintva olvashatod el. A könyvbemutató végén a szerző dedikál, a kötet a helyszínen megvásárolható.

A találkozón jelen lesz Érsek Nándor, Gerlóczy könyveit megjelentető Scolar Kiadó tulajdonosa, valamint a japán Kaz Kameshima fényképész, az Altató borítófotójának készítője.

gerloczymarton2

A bemutatót 2018. július 20-án, pénteken 19 órától rendezik a Gondűző Étteremben (Szentimre utca 18. szám).0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."