Itthon » Művelődés

Aranyos lesz a negyedik Mesemaraton

Arany János műveiből szervez maratoni felolvasást február 15-én a Városi Könyvtárban a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Cimbora Gyermekek Klubja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Mesemaraton
Mesemaraton
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. január 25., 11:15
0 hozzászólás. 

A 2009-ben útjára indított Mesemaraton célja, hogy minél többen vegyenek részt egy közös olvasáson, olyanok, akik szeretnek olvasni, és akiknek szeretnék továbbadni az olvasás örömét. A tavalyi Mesemaratont 3 országban, 7 erdélyi megyében és 44 településen szervezték meg és több mint hatezren olvastak fel Jókai Mór műveiből.

Mesemaraton

Fotó: Kakasy Botond/archív

„Örülnénk, ha minél több település kapcsolódna be a nagy közös olvasásba otthoni helyszínen. Csak annyit kérünk, hogy jelezzék az órát, és helyet, utólag pedig, hogy hányan olvastak fel és néhány fotót, hogy minden résztvevőt besorolhassunk a felolvasó maraton stafétaváltói közé, és elküldhessük a rendezvény alkalmi könyvjelzőit" – mesélte a részleteket a szervező, László Judit.

A székelyudvarhelyi rendezvény helyszíne ezúttal is a Városi Könyvtár lesz, ide várják reggel 9 órától délután 5 óráig azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik kedvet éreznek a közös felolvasásra. A Mesemaraton ezúttal is tematikus: ebben az esztendőben Arany János műveit idézik fel a résztvevők – a szervezők így emlékeznek a Toldi szerzője halálának 130. évfordulójára.

„Az elbeszélő költeményekre irányítjuk a figyelmet, míg a kicsiknek a verses meséket ajánljuk olvasásra. Rendezvényünk nem szavalóverseny, tehát a gyengébben szavalók is nyugodtan vágjanak neki legalább 1-2 szakasz felolvasásának. Ne legyen az olvasás a jók kiváltsága, legyen a vers mindenkié, legalább egy napra!" – fogalmazott László Judit.

A Mesemaraton résztvevői ebben az évben is jutalmat kapnak: egy, a közös felolvasásra, versmondásra emlékeztető, személyre szóló könyvjelzőt.

A Mesemaratonnal kapcsolatos részletes tájékoztatást a jutka67@freemail.hu e-mail címen vagy a 0758-104725, illetve délelőtt a 0266-214440 telefonszámokon kapnak az érdeklődők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."