Itthon » Civilek

A mese valóságáról beszél Kádár Annamária

Amiről nehéz beszélnünk a gyereknek, ahhoz vegyük alapul a mesét – vallja Dr. Kádár Annamária, aki Udvarhelyen tart előadást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Kadar Annamaria
Kadar Annamaria
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 21., 15:20
0 hozzászólás. 

Dackorszak, testvérféltékenység, félelmek és szorongások, gyász – ki ne szembesülne szülőként ezekkel és ehhez hasonló, olykor megoldhatatlannak tűnő élethelyzetekkel? Ki ne vacillálna egy-egy hirtelen hozott szülői döntés után, hogy túl szigorú vagy netán túl engedékeny volt-e?

A Mesepszichológia 2. - Útravaló kényes nevelési helyzetekhez című előadásában Dr. Kádár Annamária, a népszerű Mesepszichológia könyvek szerzője ezeket a nehéz szülői helyzeteket járja körül. Természetesen, akárcsak az első kötetében, újabb könyvében is a mese csodatévő erejét hívja segítségül az egyes problémáknál, azzal kínál megoldásokat, elősegítve a szülő és gyerek közti egymásra hangolódást.

A népszerű szerző-szakember jövő héten Székelyudvarhelyre látogat, a Piros. Produkció szervezésében, az Udvarhelyszéki Anyák közreműködésével. Várhatóan izgalmas előadását április 26-án, kedden délután öt órakor tartja a Siculus Ifjúsági Házban. Jegyek a helyszínen kaphatók.

Dr. Kádár Annamária:

Pszichológus, egyetemi adjunktus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének vezetője. Diplomamunkájában és doktori disszertációjában több mint ezer, gyermekek által írt mesét vizsgált meg.

Dolgozott iskolapszichológusként, jelenleg az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon tanít. Trénerként rendszeresen tart az érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket. Az Erdély FM rádió Pszichotrillák című műsorának szakértője és társszerkesztője. Többször tartott már előadást a Nyitott Akadémián.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."