Itthon » Ifjúság

Kinyíltak a Meseváros kapui

Székelyudvarhely polgármestere, Bunta Levente és a Mikulás rövid beszédével hivatalosan is látogatható a gyerekeknek szóló rendezvény.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

bejarat
bejarat
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. december 24., 09:12
0 hozzászólás. 


Rajzfilmfigurák, Mesevonat, fellépők, szabad színpad, ajándékok, édesség, csupán néhány dolog az ötnapos eseményből, ami csak a gyerekekre és persze a szülőkre vár.

Az idei Mesevárost a polgármesteri hivatal felkérésére a Tűzgolyó Pro Programszervező Iroda, a Molnos Art, illetve a Park Étterem hozta össze, ebben segítségükre volt a Merkúr Áruház valamint a Szuper Üzletlánc.

„Szűkösebb anyagiakból, avagy negyed annyiból gazdálkodva mint tavaly, rendeztük meg, hiszen a gyerekek nem szabad érezzék a válságot” – mondta a nehézségekre utalva Molnos Zoltán, a Molnos Art képviselője, aki hozzátette:„Beköltöztünk a Városi Park játszóterére, így igaz, hogy nem annyira tágas, viszont sokkal bensőségesebb hangulatot sugároz idén a Meseváros”.

Kiegészült a rajzfilmfigurák hada is, tízzel több ismert mesehős várja a látogatókat, köztük Csipike, Ludas Matyi, Süsü, a Vizipók Csodapók, a Nagy Ho-Ho-Ho horgász, Vuk, a Mézga család, de még Maja a méhecske is megelevenedik a játszótéren berendezett gyerekvárosban.

A belépésért nem kell fizetni, viszont a Mesevonat egy lejért viszi körbe a Városi Parkban a gyerekeket. Előzőleg kiosztottak 3300 vonatjegyet kisiskolások és óvodások között, így ők a következő öt napban utazásra válthatják azokat.

Fellépésekben sem lesz hiány, habár sokan visszamondták a műsorszámukat, betegségre, az ünnepekre, vagy az idő szűkére hivatkozva - tudtuk meg a szervezésben oroszlánrészt vállaló Dézsy Károlytól, a Tűzgolyó Pro programszervező iroda tulajdonosától. Tánccsoportok, fellépő gyerekek, rakétafellövők kápráztatják el a nagyérdeműt, jelen esetben a kicsiket. Lesz rajzfilmvetítés, kizárólag magyar népmeséket láthatnak a vásznon. A nagy eseményre várva elhozhatják a gyerekeket, így itt rajzfilmnézés közben elszáll az idő, mire hazaérnek már meg is jött az angyal – fogalmaztak a szervezők.

A Mikulás zsákjában ajándékok, édességek várják a csemetéket, de tehetségüket is bemutathatják, hiszen szabad a színpad. Minden merész kisgyerek kipróbálhatja magát.

Öt nap a mesék világában, ezt jelenti idén a Meseváros, melyre mindenkit nagy szeretettel várnak.





0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."