Itthon » Ifjúság

Diák vagyok, polgármester leszek!

Ezzel a címmel indít projektet az Udvarhelyi Fiatal Fórum, partnerségben a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

uff_diakpolgarmester_sajto
uff_diakpolgarmester_sajto
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 22., 12:10
2 hozzászólás. 


A május közepén esedékes Diáknapok rendezvénysorozatnak mindig is a legfontosabb és legkiemeltebb pontja a diákpolgármester-választás. Ebbe szeretne most az Udvarhelyi Fiatal Fórum némi szakmaiságot vinni, megtartva mindemellett a játékosságot, a szórakozást. A projekt – melyre a támogatást egy Európai Uniós pályázat keretében nyerték meg – célja, hogy a diákoknak olyan hasznos szakmai tudást adjanak át, melyet nincs lehetőségük elsajátítani az iskolában, ám ez jövőbeli pályájuktól függetlenül hasznos lesz számukra.

Mint Jakab Attila, az UFF elnöke elmondta, leginkább a marketing és kommunikáció témájában szeretnék felkészíteni az udvarhelyi liciseket, ezáltal megtanítva nekik, hogyan is „adják el magukat”. Olyan részletekre térnének ki, mint a beszédkészség fejlesztése, üzleti kommunikáció és megjelenés, valamint forrásgyűjtés. Kilyén Melánia a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány részéről kifejtette, nekik is egyik célközönségük a fiatalság, valamint korábban is sikeresen együttműködtek az UFF-al, ezért örülnek az újabb lehetőségnek és szívesen támogatják a projektet.

uff_diakpolgarmester_sajto

Vass Orsolya programfelelős szerint a Diáknapok felépítése nem szenved különösebb változást, annyi lesz a különbség az eddig bevett gyakorlathoz képest, hogy korábban alakítják ki a diákok csapatait. Természetesen a szórakozás megmarad, mint alkotóelem, erre jó példa, hogy idén is szerveznek koncertet az MR2 Petőfi Rádió segítségével. Az ingyenes koncerten fellépő zenekar nagy valószínűség szerint a magyarországi Quimby lesz, akiket még egy másik, egyelőre ismeretlen együttes is kísér majd.

Fancsali Barna volt diákpolgármester a szervezőség részéről annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy tapasztalatai szerint nagy segítség lesz a választásokon induló diákpolgármester-jelölteknek az UFF akciója. Véleménye szerint valóban hasznos tanácsokkal látják majd el őket, amiket már ezen a „játék-választáson” is hasznosítani tudnak.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Eveessz
2010-03-21 11:36:29
Quimby :x
avatar
Eveessz
2010-03-21 11:36:55
Nem :X hanem ♥ naa :D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."