Itthon » Ifjúság

Előbb a tányér, utána a tokány!

Exkluzív interjút készítettünk a vadiúj polgármesterrel. Nem elég, hogy öregnek éreztük magunkat, be is szóltak nekünk a Diáknapok zárónapján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Diaknapok09
Így örült győzelmnek Balázs László, fotó: Szász Zsuzsi
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. május 14., 16:47
0 hozzászólás. 

Szejkefürdő helyett a városi strandon rendezte meg az Udvarhelyi Fiatal Fórum a huszonhatodik székelyudvarhelyi Diáknapok zárónapját.

Diaknapok17

A harminchoz biztos lépésekben közeledve egyre nehezebben áldozom már fel a vasárnapomat többszáz diákra és az eső is segített abban, hogy még inkább elbizonytalanodjam, ott akarok-e lenni ennek az egész héten tartó, nagyon fiatalos valaminek a végén.

Féltem tőle,

hogyan fogom érezni magam, amikor látom, hogy ezek a srácok egy hét strapa után is energikusak és jókedvűek, én pedig nem fogom bírni összecsukni a számat a sok ásítozástól. Csalódtam bennük... Kellemesen. Ők is emberek és annak ellenére is többen az elalvás ellen küzdöttek, hogy volt egy-két egész jó slam poetry a fiataloktól.

Diaknapok18

Az eredményhirdetés előtt ugyanis még volt egy próbatétel, a diáknapos csapatok egy-egy tagja slamben mondta el, merci, hogy vagy nekem... azaz, hogy mik maradtak emlékezetes pillanatok az idei diáknapokról.

Diaknapok14

Elsőként az őket zsűriző The Nest slammerei melegítették be a mikrofonokat. Tófalvi Előd, Burján Kinga és Szász Zsolt hozták a megszokott formát, sajnos számítottunk rá, hogy utánuk lesz egy szintbeli visszaesés.

Diaknapok19

„Bemész egy boltba, nem hőbörögsz egy sor miatt, mert te is tudod, hogy a hőbörgő emberekből álló sor, az ugyanúgy sor marad" – kaptuk fel az ásítozó fejünket már a Peaceland slammerének szövegére és konstatáltuk, lesznek itt még jó sorok. És voltak is, igaz, olyanok is, akik azt hitték, a káromkodástól lesz jó egy slam, de szerencsére ők voltak kevesebben.

Diaknapok15

A Reborners csapat szlemmere Süveg Saiid Márk többszörös országos slam poetry bajnoktól kölcsönvéve az alapötletet, köszönőbeszéddel készült. Ebben megköszönte Saiidnak az ötletet, Pál Emil feketeöves slammer csapattársának pedig, hogy átengedte neki a slammelési lehetőséget. Jutott a köszönetből a többi csapatnak, s az UFF-nak, amiért kétszer csípő csípőssel készültek az evő-ivó versenyre, és ezzel az ő estéit is sikerült fűszerezniük. „Köszönöm a szüleimnek, hogy nem engedtek el bulizni, így továbbra sem ismer senki" – sziporkázott tovább a srác.

Mi sem maradtunk ki a slammekből,

az utóbbi években rendre belefoglalják a fiatalok portálunkat. Építő kritikát is kaptunk, a Shámánia felhívta a figyelmünket, hogy rosszul írtuk az egyik csapat nevét. Ahogy a kommentelőinknek, nekik is annyit tudunk mondani, köszönjük az észrevételt. „Kiírtak minket is az újságba, megkaptuk, uhh.. hála" – foglalta az A Kvaland is szlemjébe portálunkat, hogy nőjön a májunk.

Diaknapok16

„Pot să vină ploaia. Mă duc la Mamaia" – szlemmelte a CsóRómánia tagja, de kiderült, azért ha megjön az eső, csak bebújnak a színpad, a pokróc, az esernyő alá. Az utolsó fellépők között volt a S.H.A.D. Land szlemmere is, végre megtudhattuk tőlük, mit takar a nevük: szubtérdinasztika holokinetikus antianyagkolláció és dematerializáció. Ne ijedjetek meg, ők sem tudják, mi ez, csak tetszett nekik.

Diaknapok12

A szlemmek után rögtön kezdetét vette az eredményhirdetés, hol gyorsan, hol lassabban, attól függően, hogy éppen esett-e az eső, vagy sütött a nap. A diplomaosztásnál megint annyira kivirult az ég, hogy a színpad alá menekülő diákok is kibújhattak onnan.

Diaknapok13

Vass Orsi UFF-elnök minden résztvevő csapatnak oklevelet adott, a TriPaloszki díjazásánál külön kiemelte, örül, hogy volt idén visszatérő csapat is és az összes diákot bíztatta, maradjanak a Diáknapokkal és jöjjenek vissza, akár a már meglévő csapataikkal.

Az oklevelek után

a tizenhatodiktól visszafelé rántották le a leplet a csapatok sorrendjéről. A Vándőrland lett az utolsó, de egyáltalán nem szomorkodtak miatta, idén végre talán tényleg mindenki bulinak tekintette ezt az egész őrületet. Vass Orsi sorolta a csapatokat, az első három maradt hátra, pattanásig feszültek az idegek és akkor kimondták: a Shámánia lett az idei Diáknapok harmadik helyezettje. Polgármesterjelöltjük, Simó Márton vetett is gyorsan egy bukfencet, és elmesélte, ez a harmadik év, hogy harmadik helyen végzett csapata.

Diaknapok11

A Gendermany és a Reborners között dőlt el a bajnoki cím, végül utóbbit szólították színpadra a jutalombőröndökért. Csapatuk nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, a karaokén, a szépségversenyen, és a bemutatkozón is majdnem tökéletes pontszámot értek el, a Nap fia Hold lánya éjszakai vetélkedőt meg is nyerték.

Diaknapok10

Miután örömtáncot lejtettek a bőröndökkel az UFF elnöke azt is bejelentette, hogy a Reborners csapat jelöltje, Balázs László Székelyudvarhely új diákpolgármestere. „Nagyon helyes, nagyon helyes" – mondogatta mellettem Simó Márton, a Shámánia jelöltje, megnyugtatva, hogy jó helyre került a képzeletbeli babérkoszorú.

Diaknapok04

A köszönőbeszédében Balázs László elmondta, a szén és a vízipipa mindenkit vár egy ünnepi békepipázásra, de előtte még volt csoportkép, mindenkiről is, és a szervezőkről is, aztán a győztes csapatról is, majd ezek után még egy TriPaloszki buli és flash mob egyben, ami arra volt jó, hogy bár már szinte elfelejtettük, újra eszünkbe juttassák, jól eljárt felettünk az idő.

Az első intézkedések

És mielőtt emiatt fejünket lesütve hazaindultunk volna, megkérdeztük Balázs László diákpolgármestert, mi lesz az első intézkedése vadiúj funkciójában. Egyelőre nincs rálátása, hogy milyen lehetőségei lesznek, hiszen tavaly Fekete Dani is merészen indult neki Gálfinak, de nem igazán sikerült megvalósítania ötleteit.

Diaknapok02

Lacikának nagyon tetszik az Amazónia csapat egyik célkitűzése, miszerint a többi csapat jelöltjeit maga mellé venné, és közösen néznék meg, miket lehet ténylegesen megvalósítani. Tőle a bicikliutak és a salakpálya kapna nagyobb figyelmet. És természetesen a tányérautomaták, amelyek biztosíthatnák a diákoknak, hogy egy tányérral a kezükben, az iskolában is végezhessenek meditációs jógagyakorlatokat. A tányérautomata mindenképp hasznos dolog, ha eléggé belazul a polgármesteri hivatal, lesz majd, amiből megenni a szejkei majálison a tokányt.

Diaknapok05

Az új polgármester a 399 szavazatból 64-et zsebelt be, Szőke Dóra 54-et, Tófalvi Nóra 38-at és a bukfenceket vető Simó Márton 29-et. A szavazatok az összesítés hetven százalékát tették ki, a maradék harmincat céljaik, kampányuk és meglepetés-feladatok, de a diákság vadiúj vezetője ezekben is brillírozott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."