Itthon » Ifjúság

Népszerű volt az udvarhelyi sulibörze

Ma délután járt le a környék általános iskolásainak hirdetett sulibörze, ahol Udvarhely nyolc középiskolája toborozta a nebulókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

suliborze_210410_13
suliborze_210410_13
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 21., 18:08
0 hozzászólás. 


Udvarhely iskolapszichológusai és az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) április 21-22-én szervezte meg a már hagyományossá vált sulibörzét a Márton Áron Ifjúsági Házban. „Két nap alatt rengeteg látogatója volt a börzének. Kedden közel 20 diákcsoportot fogadtunk, szerdán pedig körülbelül 25-öt” – mondta lelkesedve Ferencz Noémi, a Tamási Áron Gimnázium iskolapszichológusa.

A környék általános iskolásai szervezett csoportokban, kísérőtanárral érkeztek a helyszínre, és sorra járták a helyi tanintézmények standjait. A középiskolákat – Palló, Gimi, Peda, Refi, Preda, Kós, Bányai és Mező – képviselő diákok dicséretesen felkészültek az eseményre. Rövid ismertetőiket Power Pointos bemutatókkal, képekkel színesítették, valamint szórólapokat és suliújságokat osztogattak. Voltak rendkívül ötletes csapatok, akik iskolájuk profiljainak megfelelő tárgyakkal dekorálták standjaikat: így kerültek az asztalra autóvillamossági felszerelések, festett műkörmök, épületmakettek, sütemények, kézműves tárgyak vagy befőttes üvegek.

suliborze_210410_13

A VII-VIII-os diákok leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy milyen profilú osztályok indulnak, ezeknél milyen tantárgyakra fektetik a hangsúlyt, illetve milyen beiratkozási feltételeket szabtak meg szakonként. Emellett a középiskolákat képviselő tanulók szívesen meséltek az intézményen belüli hangulatról, a diáktanácsokról, tanítás utáni foglalkozásokról, éves rendezvényekről és sulikirándulásokról.

A szervezők sikeresnek és hasznosnak találták a 2010-es börzét is, ami rengeteg érdeklődőt vonzott.


címkék: suliborze

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."