Itthon » Ifjúság

„Pótkerék" az udvarhelyi közlekedéshez

Ötven udvarhelyi fiatal tanulhat szabályosan bringázni a Velo Akadémián, amit az SZKA és vásárhelyi, csíkszeredai partnerei tartanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

biciklis-kikep2
Biciklizni tanít az SzKA, fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. február 19., 13:40
0 hozzászólás. 

Márciusra várható a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, a csíkszeredai Zöld Székelyföld Egyesület, valamint a Marosvásárhelyi Közösségi Alapítvány által kezdeményezett Velo Akadémia kezdete. Az egyéves oktatási programban, amelyet a három szervezet a Svájci Államszövetség társfinanszírozásával, mintegy 56 ezer eurós támogatással indított el, minden városból 50 fiatal vehet részt – ismertette az SZKA részéről Péter Ildikó.

A program célja a közlekedésbiztonság növelése, illetve a kerékpáros életmód népszerűsítése a fiatalok körében. Az érdeklődőknek elméleti és gyakorlati képzésen tanítják meg a közúti szabályokat, illetve hívják fel a figyelmüket a forgalomban tapasztalható veszélyes helyzetekre.

Iskolapadból két kerékre

Ezenkívül ismertetik a helyes biciklizés szabályait, valamint a kötelező bringás kellékeket. A szervezők által felállított pályán a részvevők tesztelhetik is tudásukat – írják az SZKA programismertetőjében.

A tervek szerint az oktatáson kívül figyelemfelkeltő, illetve a bringás életmódot népszerűsítő kampányt is szerveznek a városi tömegsport-rendezvényeken. A projekt eredményét egy szeptemberben tartandó workshopon ismertetik meg az ország kerékpáros szervezeteivel.

Mint Péter Ildikó elmondta, hamarosan elkezdődik az udvarhelyi iskolákban a részvevők toborzása, és valószínűleg márciusban megkezdik az oktatást. A program szakmai partnere a magyarországi BringaAkadémia, összköltségvetése körülbelül 62 ezer svájci frank.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."