Itthon » Ifjúság

Életet menthetnek a nehéz sorsú gyerekek

Elsősegélyre, helyes kéz- és fogmosásra tanította a felsősófalvi gyerekeket a Harmatcseppek szeretetszolgálat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Gyerekeken szemléltették az elsősegélynyújtás fontosabb lépéseit. FotóK Harmatcseppek
Gyerekeken szemléltették az elsősegélynyújtás fontosabb lépéseit. FotóK Harmatcseppek
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 20., 15:14
0 hozzászólás. 

Ahányszor a felsősófalvi Remény Napközi Otthonba látogatnak a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium önkéntesei, sosem érkeznek üres kézzel: igyekeznek hasznos, az életminőséget javító ajándékokkal megörvendeztetni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány hátrányos helyzetű pártfogoltjait.

Ennek megfelelően az előző években gyümölcsfacsemetéket és -cserjéket, illetve különféle palántákat vittek a mintegy húsz gyereket foglalkoztató napközi otthonba, legutóbbi látogatásuk alkalmával pedig elsősegélycsomagot állítottak össze nekik.

Asszisztens és sofőr az elsősegélynyújtásról

A refis diákok alkotta csapat a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Youthbank pályázatán 800 lejt nyert az egészségmegőrző és elsősegélyoktató programra - tudtuk meg Lőrincz Edittől, az önkéntes csapat vezetőjétől. A megnyert összegből fogkeféket, fogkrémeket, szappanokat, sebtapaszokat, kötszereket, fertőtlenítőszereket, valamint gyümölcsöket szerezhettek be és vihettek a Gagyi Margit nevelőnő vezette házba.

A látogatás alkalmával Nagy Mária asszisztensnő az elsősegélynyújtás fontosabb lépéseiről, lehetőségeiről tartott előadást és bemutatót: gyerekek és felnőttek is sokat tanultak arról, hogy hogyan kell ellátni egy horzsolást, törést vagy például mit kell tenni ájuláskor.

A bemutatóba a Harmatcseppek buszsofőre is beszállt, aki megosztotta saját tapasztalatait, és meglepően jól szót értett a gyerekekkel. Ezek után a hátrányos helyzetű apróságok gyakorlatban is kipróbálták a tanultakat, társaikon gyakorolták az életmentést.

Harmatcseppek elsosegely 2

A délután következő programja az önkéntesek által készített egészségmegőrző plakátok bemutatása, megbeszélése volt. Emellett kérdésekkel, mondókákkal és jutalmakkal próbálták rávezetni a gyerekeket a helyes kézmosás, fogmosás mozzanataira, valamint a vitaminok és a gyümölcsök megmosásának fontosságára.

A bemutatók után gyümölcssaláta készült, a falatozást pedig nehéz búcsúzás követte - az önkénteseket mindig marasztalják a hátrányos helyzetű gyerekek, és mindig megígértetik velük, hogy mihamarabb visszatérnek. Elköszönéskor minden önkéntesnek egy kis, kézzel készített ajándékot adtak át, barátságuk jeléül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."