Itthon » Ifjúság

Városunk hat középiskolájának diákjai kirándultak Magyarországra

Szeptember 9 és 12 között az Eötvös József Alapítvány és a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal szervezésében harmincöt középiskolás egy magyarországi kiránduláson vett részt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 15., 11:08
1 hozzászólás. 

Az Eötvös József Alapítvány a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskolában működő közösségi, nonprofit szervezet. 1999-ben hozta létre az iskola tanárainak, mestereinek egy csoportja azzal a céllal, hogy az állami intézmények számára másképp el nem érhető anyagi eszközök felhasználásával fejlessze az iskola anyagi alapját, támogassa a tanulókat és minden közhasznú iskolai tevékenységet.

Az alapítvány az elmúlt években is szervezett kirándulást az iskola éltanulói számára. A mostani kirándulást Bunta Levente polgármester és a Polgármesteri Hivatal segítségével sikerült kiterjeszteni városunk hat középiskolájára. Harmincöt sokgyerekes családban élő, jó tanulmányi eredménnyel és kitűnő magaviselettel rendelkező diák számára sikerült egy magyarországi kirándulást megszervezni.

Szasza

A kirándulók csoportja

Szabó Zsuzsának, az alapítvány elnökének és Bitai Magdolnának köszönhetően a tanulók egy értékes programokkal tarkított kiránduláson vehettek részt. A szállás Cegléden, Székelyudvarhely testvértelepülésén volt, ahol a helyi nevezetességek mellett iskolalátogatás és a helyi termálvizes élményfürdő meglátogatása is a program részeként szerepelt.

Másnap Budapesten a Parlament, a Halászbástya és a Mátyás templom megtekintése szerzett felejthetetlen élményeket a kirándulók számára. A magyarországi helyszínek mellett Marosvásárhely, Kolozsvár és Nagyvárad nevezetességeit is sikerült megtekinteni.

Fancsali Emőke, Zsíros Emő és Kiss Andrea Iris a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tizenkettedikes diákjainak az élménybeszámolójában a következő olvasható: „Utolsó megállónk Kolozsváron volt, ahol a Szent Mihály templomot és a Botanikus kertet csodálhattuk meg. Az autóbuszon nagyon jó volt a hangulat, népdalokat énekeltünk és tanultunk egymástól. Székelyudvarhelyre megérkezve elbúcsúztunk az új és régi ismerősöktől, majd mindenki hazatért."


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-09-24 00:09:59
legyetek ügyesek : )

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."