Itthon » Ifjúság

Kisiskolásoknak szerveznek tájékozódási versenyt a hegyimentők

Ígéretesnek mutatkozik Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának kezdeményezése, az 5–8. osztályos iskolások számára megrendezendő tájékozódási verseny.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 08., 12:03
0 hozzászólás. 

Mint korábban hírt adtunk róla, a hegyimentő közszolgálat Hargita Megye Tanácsa Barangoljunk Székelyföldön! programjának folytatásaként tájékozódási versenyt szervez a megye négy térségében. A közszolgálat vezetőjétől, Fekete Örstől megtudtuk, hogy több mint száz Hargita megyei iskola jelentkezett. Akadt olyan tanintézet is, mint például a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola, ahonnan húsznál is több csapat jelentkezett.

„Úgy tűnik, sikerül minden jelentkezőt versenyezni vinni, annak ellenére, hogy nagyon sok, több száz jelentkező van megyeszerte, számos iskolát sikerült megmozgatni a legkisebb falutól a városokig" – mondta Fekete. A következő lépés magának a tájékozódási verseny megszervezése. Ezen a hétvégén már elkezdődik a vetélkedő a Madarasi-Hargitán és Maroshévízen, a következő hétvégén pedig Hargitafürdőn azután Gyergyóban folytatódik.

A Barangoljunk Székelyföldön! program sikerén felbuzdulva idén 600 tanuló bevonását tűzték ki célul a szervezők, fődíj egy egész hétvégére szóló ingyenes sízési lehetőség a négy nyertes csapatnak, amely a legjobban teljesít Csík, Udvarhely, Gyergyó és Maroshévíz térségében. A verseny lebonyolítását a közszolgálat csíki, udvarhelyi, gyergyói és maroshévízi csapata oldja meg, ezáltal is tudatosítva a gyerekek körében a hegyimentők munkájának fontosságát, ugyanakkor átadva a természetben való viselkedés és túlélés fortélyait.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."