Itthon » Intézmények

Helyiekkel terveztetné útjait a megyei tanács

Idén nagyobb árral írják ki a közbeszerzést a Hargita megyei utak tervezéséhez. Tizennégy utat terveztetnének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

fotó: Egyed Ufó Zoltán/archív
fotó: Egyed Ufó Zoltán/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. január 20., 12:59
0 hozzászólás. 

Megelégelte a komolytalan, műholdfelvétel alapján tervező idegen cégek munkája utáni mérgelődést a megyei tanács, helyismerettel rendelkezőket kérne inkább fel a célra.

A beruházási igazgatóság összesítette a korábbi dossziék adatait, a közbeszerzésekre küldött árajánlatokat, és ez alapján számoltak egy, a korábbiaknál magasabb átlagárat.

Az előző években nem jelentkeztek a megyei tanács kiírásaira a helyi vállalkozók, akik az alacsony árakat kifogásolták. Korábban 5 ezer lejes becsült árral írta ki a tervezést a megyei tanács, ez az összeg most 11 789,56 lej áfa nélküli értékre emelkedett.

A következő években terveztetnék a DJ123-as jelzésű megyei úton a Csíkszentsimon–Csíkszentmárton–Csinód–Úz-völgye–Bákó megye határa közötti útszakaszt, a DJ127B jelzésű megyei út Hidegség-Balánbánya közötti szakaszát, ezeket a tartalékalapból az árvízkárok helyreállítására kiutalt összegekből finanszírozzák.

Saját költségvetésből tervezik a DJ123F jelzésű megyei út Csiba–Olt-híd–Csicsó szakaszt, a 126-os megyei úton a Vasláb–Gyergyóújfalu–Gyergyócsomafalva–Gyergyóalfalu–Szárhegy közötti szakaszt, a 127-es megyei úton a Ditró–Cengellér–Hágótő–Récefalva–Tölgyes közötti szakaszt, a 133-as megyei úton a Maros megye határa–Székelyderzs–Kányád–Jásfalva–Ége–Székelydálya-Városfalva-Homoródszentpéter–Homorószentpál közötti szakaszt, a 134-es megyei úton a Maros megye határa–Újlak–Maros megye határa közötti szakaszt, a 134A jelzésű megyei úton a Románandrásfalva-Kissolymos-Székelykeresztúr közötti szakaszt, a 136B jelzésű út Gagy–Kismedesér–Firtosláz–Énlaka–Firtosmartonos–Pálpataka közötti szakaszt, a 138A jelzésű megyei úton a 13A jelzésű országút és a Hargitafürdő közötti szakaszt, és a 153D jelzésű megyei úton Gyergyóremete–Martonka–Gyergyóvárhegy–Salamás közötti szakaszát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."