Itthon » Ifjúság

Terítéken a megye diáktanácsainak problémái

Év eleji megbeszélésre hívta a megyében működő diáktanácsok képviselőit a megyei tanács, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 15., 11:04
0 hozzászólás. 

Az október 14-én, a csíkszeredai Segítő Mária Líceum dísztermében tartott megbeszélésen a diáktanácsok vezetőin és képviselőin kívül részt vett Szentes Antal megyei tanácsos, Csedő Zsófia a megyei ifjúsági és sportigazgatóság képviseletében, valamint Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő. Közös céljuk, hogy az új tanévben minél színesebb és kiterjedtebb legyen a diáktanácsok tevékenysége.

Szasza

Szentes Antal elmondta, Hargita Megye Tanácsa lehetőségeihez mérten felkarolja a diákok kezdeményezéseit. A megyei tanácsos szerint fontos, hogy a diákok ne a tanároktól, intézményektől, civilszervezetektől várják különböző események szervezését, hanem ők maguk bonyolítsák le, hiszen ők ismerik a legjobban igényeiket, elvárásaikat.

Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő kifejtette, hogy az általa vezetett intézmény célja minél szorosabb együttműködés kialakítása a megyében működő diáktanácsokkal, hogy lehetőség szerint megkönnyítse tevékenységüket. Cél, hogy az intézmény ne csak koordináló, hanem támogatói szerepet is betöltsön, a diákok tevékenységét pedig a diáktanácsoknak kell egybefogniuk. Ezek megyei szintű események szervezésével a sport, szórakozás, művelődés, tanulmányok terén gazdagabbá tehetik, felvirágoztathatják a megye diákéletét.

Szasza

A továbbiakban bemutatták a diáktanácsokra vonatkozó aktuális törvényeket, majd kötetlen beszélgetésen kerestek választ a diákokat foglalkoztató kérdésekre.

címkék: megye diaktanacs

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."