Itthon » Ifjúság

Tavaly barangoltak, idén kirándultak

Lezárult az iskolásoknak meghirdetett tájékozódási versenysorozat, amelyet Hargita Megye Tanácsának Barangoljunk Székelyföldön! nevű programja keretében szerveztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

BarangoljukSzekelyfoldon
BarangoljukSzekelyfoldon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 26., 13:00
0 hozzászólás. 


A négy részfutamra osztott versenyen több mint 600 Hargita megyei iskolás vett részt.
A gyergyói szakasszal zárult a kisiskolások tájékozódási versenye, amelyet Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata szervezett. Az utóbbi két hétvégén megrendezett csíki és gyergyói futamokon a csíkszeredai Nagy Imre iskola Páfrányok és Greentigers csapata, valamint a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor iskola csapata vitte el a főnyereményt, amely egy hétvégi ingyenes sízésből áll.

BarangoljukSzekelyfoldon

Mint arról korábban beszámoltunk, a tájékozódási versenyen az udvarhelyszéki futamon a farkaslaki Farkaskölykök csapat, míg a mároshévízi futamon a gyergyóhollói általános iskola csoportja bizonyult a legügyesebbnek.

„Nagyon örvendek, hogy sikerült bevonnunk az egész megyét, és hogy a verseny felülmúlta minden várakozásunkat, hiszen több mint 600 gyereket sikerült kimozdítani a számítógép meg a televízió elől – nyilatkozta Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője. "Fontos eredmény, hogy a gyerekek a vetélkedőn nem egyénileg szereztek tapasztalatot egy virtuális világban, hanem valódi közösségi élményt nyújthattunk nekik. Volt, aki eltévedt, volt, aki vadállatokat látott, de a legfontosabb, hogy olyan élményekkel gazdagodtak, amik összekötik őket, és boldogan emlékeznek majd minderre."

BarangoljukSzekelyfoldon

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint a fokozott érdeklődésből levonva a következtetéseket a jövőben is szeretnék folytatni a programot, amelyet bővítenek, gazdagítanak.

„Nyilvánvaló, hogy a szülők, tanárok és a hegyimentők áldozatvállalása nélkül szegényebb lett volna az idei kezdeményezés, tehát megpróbálunk több pénzt fordítani a programra, hogy kiküszöböljük az idén tapasztalt hiányosságokat, és színesebbé tegyük a programot" – jelentette ki Borboly Csaba.

A Barangoljunk Székelyföldön! program révén Hargita Megye Tanácsa 2009-ben kirándulást szervezett kisiskolásoknak, megismertetve velük a környék látnivalóit, természeti kincseit. 2010-ben a hangsúly a cselekvő megismerésre helyeződött át, és erre a célra a tájékozódási versenyek bizonyultak a legjobb eszköznek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."