Itthon » Ifjúság

Antal Lóránt az UIET elnöke

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács új elnöke Incze Csongor, Grünstein Szabolcs elnökségi tagok társaságában mutatkozott be és ismertette programját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 03., 11:24
1 hozzászólás. 

Az UIET november 17-én tartotta rendkívüli tisztújító ülését, annak apropóján, hogy a korábbi elnök, Fancsali Kálmán objektív okok miatt lemondott vezetői tisztségéről. Bár a tisztújító küldöttgyűlésen az UIET 32 tagszervezetéből mindössze 18 tett eleget az előzetes meghívásnak és képviseltette magát, a jelenlevők száma elegendő volt ahhoz, hogy az ifjúsági szervezet élére új elnököt és elnökséget válasszanak - számolt be Antal.

Az UIET újonnan megválasztott elnökének munkáját az elnökségi tagok (András Lóránd, Bíró Barna Botond, Fancsali Kálmán, Gál Barna, Grünstein Szabolcs, Incze Csongor és Rátz István) segítik.

Az új elnök és elnökség egy rövid távú, hat hónapra szóló akciótervet dolgozott ki – tájékoztatott Antal. Ennek fókuszában a 18 évnél fiatalabbakból álló tagság bővítése, mozgósítása áll, kiemelt figyelmet fordítanak a vidéken élő ifjúságra. A tervek közt szerepel továbbá egy hatékonyan és jól működő iroda és weblap létrehozása. A vidéki és a városunkban levő középiskolák diáktanácsaival is élénkíteni szeretnék a meglévő kapcsolatokat és a jövőben szorosabb, aktívabb együttműködésre törekszenek. A programok lebonyolításához szükséges pénzalapok szempontjából kulcsszerepe lesz a pályázatoknak – hangsúlyozta az elnök. „Az UIET-et próbáljuk olyan pénzforrásokhoz juttatni, amelyek eredményes, színvonalas programok megszervezését garantálják" – fogalmazott.

Itthon_Kozelet

Antal Lóránt és Incze Csongor

A pályázatok között szerepel például az elsősorban vidéki iskolásoknak szóló kiírás – a sikeresen pályázó fiataloknak így lehetőségük nyílik ellátogatni a román Parlamentbe.

Az elnök szerint ez a pályázat segítség lesz a tagtoborzásban, a jelentkező fiatalok közül többen is csatlakozni fognak az UIET-hez. Az új vezetés „szigorú önmagához", fogalmazott Grünstein Szabolcs, amennyiben a fél éves akciótervet nem sikerül teljesíteni, az elnökségi tagok akár testületileg, akár egyénenként lemondanak tisztségükről.

Antal Lóránt arról a kétnapos magyarországi munkalátogatásról is részletesen beszámolt, amin az UIET négy tagszervezete vett részt, eleget téve Kapus Krisztián, kiskunfélegyházi Fideszes polgármester meghívásának. A látogatás pozitív hozadéka, hogy sikerült felvenni a kapcsolatot a Fidelitasszal és az Ifjú Kereszténydemokrata Szövetséggel (IKSZ) – közölte Antal.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tipetupa
2010-12-05 10:33:00
Éljen a nepotizmus. hiphiphurrá

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."