Itthon » Ifjúság

Akiket a szomszéd is szeret: Heaven’s Tear

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk a következő hetekben-hónapokban. First: Heaven's Tear.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/heavenstear
Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/heavenstear
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 21., 15:07
4 hozzászólás. 

Öt középiskolás diák egy próbateremben: dobszerkó, gitárok, technika, mosolygós arcok – ők a Heaven's Tear zenekar, akiknek már közel tíz fellépésük volt tavaly szeptember óta gólyabálon és különböző szórakozóhelyeken.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/heavenstear

A Lőrincz Szilárd (gitár, ének), Lukács Levente (gitár), Tamás Marianna (ének), Sebestyén Attila (basszusgitár) és Nemes Mátyás (dob, ének) felállású társaság kb. tizennégy dalt tud már előadni, ezeknek többsége saját szerzemény. Az együttes agya Lőrincz Doni, a legtöbb dal alapját ő rakja le. A tagok, bár autodidakta módon tanulnak zenélni, némelyike a zeneiskolában is fejleszti, illetve fejlesztette zenei tudását, a dobos például kilenc évet tanult hegedülni. A dobolást már az ifjú bandában sajátította el. S hogy milyen is ez a csapat? Soroljuk, a jelzőket mi ragasztottuk rájuk: Doni, az agy; Sebi, a pontos és komoly basszeros; Matyi, a vigyori dobos; Luki, a szőke gityós és Marianna, a mosolygós énekhang – öten egy csapatban, tizenévesen.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/heavenstear

Külön-külön a rockzene más és más stílusa és előadói voltak rájuk első, de nagyon maradandó hatással (pl. Matyira a Nightwish, Mariannára a Scorpions, Donira az AC/DC, Sebire a Limp Bizkit) – mégis, amikor azt kérdezzük, hogy melyik az a zenekar, amit mind az öten nagyon szeretnek, egy emberként vágják rá: a Quimby! A legnépszerűbb magyar alternatív zenekar dalai közül kettőt játszanak is koncertjeiken: Kiss Tibiékhez hasonlóan ők is az ún. alternatív rock stílusát művelik, s ez mind a dalaikban, mind pedig külsőségeikben megnyilvánul. Tornacipők, homlokba lógó hajak, szűk farmerok, fekete póló – a brit-pop, az angol gitárzene térhódításának külső jelei ezek, az új (gitár)generáció ismérvei.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/heavenstear

„Iskolaidőben egy vagy két hét alatt egyszer próbálunk, ez 3-4 óra" – mondja Doni, de Matyi hozzáfűzi, hogy „olyan is volt, hogy nyolc órát próbáltunk". Az együttes nevét a suliban, a tábla előtt kapták: „krétával írtunk fel szavakat, aztán egyszer csak beugrott a Heaven's Tear, egy osztálytársam ötlete volt" – emlékszik vissza a gitáros-énekes Lőrincz, aki kizárólag magyar nyelvű dalokat ír.

Heaven's Tear - A széllel szállni

Kapocs, lájk

Ha tetszik, akkor a Facebook-on is megtaláljátok őket, de a csapatnak már honlapja is van, ahol ízelítőt is kaphattok a zenéjükből. Még több infó: Twitter, MySpace, Popsuli.ro.

A legelső próbájukon nem feldolgozással kezdtek, hanem A széllel szállni című saját szerzeménnyel.

Hobbizenekar, sok még a tanulnivaló a próbateremben, de ne felejtsük el, hogy pl. a Muse is egy kisvároska (az angliai Teignmouth) középiskolás diákjaiból alakult, akárcsak a svédországi Fagerstában a Hives, vagy a másik nagy példa a Radiohead – a zenekar tagjai szintén a középiskolában (egy Abingdon nevű angliai kisvárosban) nőttek össze és lettek világhírűvé. Azért említjük pont őket, mert hasonló zenei vonulatot képviselnének a mi kisvárosunk ifjú zenészpalántái is. S ha világhírű nem is lesz a Heaven's Tear, a próbateremben üldögélő, meglett korú szomszéd nagyon bírja őket: az ember azt hinné, hogy a dobcsörömpölés, gitárzúgás inkább idegesítené az idősebbeket – nos, nem. Sőt, azt szereti, ha nyitva van a próbaterem ablaka.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dzsovagyok
2011-04-22 22:17:01
Tetszik ez, annyi ami nekem kicsit szúrja a szemem, hogy a cím egy kicsit hibázik.
Én úgy írnám, hogy "Akiket 'csak' a szomszéd szeret".
avatar
Doni
2011-04-23 01:20:28
lehet hogy igazad van, de mi jól érezzük magunkat s legelső sorban ez a lényeg :P:))
avatar
monikaaa
2011-04-25 12:11:19
.
szerintem nem csak a szomszedok szeretik....:cheer:
avatar
drummerboy
2011-05-05 15:20:59
re:
avatar
dzsovagyok
Tetszik ez, annyi ami nekem kicsit szúrja a szemem, hogy a cím egy kicsit hibázik.
Én úgy írnám, hogy "Akiket 'csak' a szomszéd szeret".


ba..ki mennyi szomszédunk van... :0 :shock: :huh:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."