Itthon » Ifjúság

Akiknek jól mutál a hangjuk: Dead Smile

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk a következő hetekben-hónapokban. Fourth: Dead Smile.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile
Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 19., 10:26
1 hozzászólás. 

Négy srác a Bethlenből – így is bevezethetnénk a meglehetősen durva együttes névvel rendelkező négyes fogatot, akik nagyon fiatal koruk (15 év és pár hónap) ellenére már két éve zenélnek együtt, tavaly megnyerték az Ifisztár helyi szakaszát, a megyein pedig másodikak lettek.

Kapocs, lájk

A trendeket betartva, a Dead Smile is rendelkezik facebook csoporttal, ezt ide kattintva nézheted meg.

Az alternatív punk-rock helyi, szemtelenül fiatal mesterei (Borbély Hunor - ritmusgitár, ének, 16 éves, a Baczkamadarasi Ref. Kollégium tanulója, Brók István - szólógitár, ének, 16 éves, Tamási gimi, László Alpár – basszusgitár, 17 éves, Eötvös József suli és Debreci Norbert - dob, vokál, 14 éves, Bethlen Gábor általános) hetente nyomják a próbákat és már tízszámosra szaporodott a repertoárjuk.

A számok többsége feldolgozás, többek között a Blink 182, a Green Day, a Simple Plan, az All Time Low és a Kispál és a Borz (Csillag vagy fecske, Ha az életben...) dalai.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile

Nevüket is a Blink 182 egyik dalából kölcsönözték – habár elég komor zenekarra vall a halott mosoly, a srácok elég lazák és viccesek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a dobosuk bevétele a zenekarba. Norbi (akiről hallották, hogy tanul dobolni) éppen a Győzelem utcában biciklizett, amikor a többiek egyszerűen leszólították a bicajról: „Hallod, te tudsz dobolni..?" „Igen." – jött a rövid válasz, s a srác rövidesen az együttes tagja lett.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile

Norbi akkor már két éve tanult dobolni Geréb Miklós dobtanártól – ezt a példát követi újabban Brók István gitáros is, aki Molnár Endréhez (Monyóhoz) jár gitárórára, riportunk készültekor éppen onnan jött a próbaterembe. Bele is vágnak egy zúzósba, majd a Kispál-sláger, a Ha az életben... van terítéken. Megfigyelhető, hogy a 15-16 éves srácok énekhangja mutál kissé, de ez ebben a korban teljesen természetes – mutáljon, csak jó irányba.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile

Saját dalaik száma három (Mirror, Muse és Trickers a címek), ezeknek angol nyelvű szövegét Könczei Zsolt nevű barátjuk írta. A Mirrort már rögzítették is.

Dead Smile - Mirror

Ami a hatásokat illeti, a csapatból Alpárnak a keményebb hard rock, nevezetesen a finn Lordi jött be nagyon a kezdetekkor, Norbi és Huni pedig egyértelműen A meztelen dobos (The Rocker, 2008, rendezte Peter Cattaneo) című játékfilmet nevezik meg elsőszámú ihletforrásként. István pedig AC/DC pólóban érkezik próbára – nála is egyértelmű, hogy kiknek a nyomdokain lépett a rockzene ösvényére.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/deadsmile

Ösvény ez, mely remélhetőleg úttá vastagodik – ha komolyan veszik és egyre gyakrabban próbálnak, bizonyára a siker sem marad el és nem a tornacipőiket bámulják majd, hanem az örvendező közönségüket. Bevallásuk szerint korosztályuk nagy része ismeri őket, s valószínűleg el is megy a legközelebbi koncertjükre. Ezt szombaton, május 21-én este tartják a városi parkban, a filagóriában, a Gloomy Afternoon együttes társaságában. Let's rock, teenagers!



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsiba
2011-05-19 23:14:54
jo latni hallani
Jo a sorozat az udvarhelyi egyuttesekrol.
A Dead Smile is jol szol. GRATULALOK

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."