Itthon » Ifjúság

Fát ültetettek a Villanytelepi Napközi gyerekei

Városunkban egyedinek számító eseményt szervezett a Villanytelepi napközi otthon. A „Mesélő környezet - jeles zöld napok" projekt első lépéseként fákat ültetettek, számos külföldi óvodával, iskolával egy időben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

VillanytelepiNapkozi
VillanytelepiNapkozi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 26., 16:26
0 hozzászólás. 


Ezt a napot a finn székhelyű ENO (Enviroment Online), egy globális virtuális iskolahálózat szervezi, amely a környezettudatosság és fenntartható fejlődést tanulmányozza. Az első fákat Óceániában ültették, ezt követően, a nap járásának megfelelően következett Ázsia, Európa és Afrika, végül a „fa-lánc" elérte Amerikát is. A 2000-es évtől zajló esemény nagy siker volt eddig is, több mint 150 országban ültetettek 5 millió fát ezen a napon.
VillanytelepiNapkozi

A cél 2017-ig 100 millió fa ültetése.

A „Mesélő környezet - jeles zöld napok" projekt Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával zajlik és ez év októberében fog befejeződni, partner ebben az Agora Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport.

A napközi otthon célja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő módszerekkel és eszközökkel, valamint élményekre és tapasztalatokra épített tanulási környezet kialakításával olyan környezeti nevelésben részesüljön, mely hatékony rendszerbe szerveződve biztosítja a kisgyermekkori nevelés eredményességét.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."