Itthon » Ifjúság

Színezd újra! Légy önkéntes! Tegyél a változásért! - a Városi Parkban és a Patkóban

Június elsején egész nap az önkéntesség a téma - június elsején zajlik az UFF Színezd újra! elnevezésű programja a Patkóban és a Városi Parkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/civilnap1205
Itthon_Ifjusag/civilnap1205
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 31., 17:26
0 hozzászólás. 


Reggeltől estig falfestés, déltől üzenőfal a Patkóban, majd egy villámcsődület és este gitárest. Mindez június 1-én . A „Színezd újra, színezd újra!" Legyél TE is önkéntes! Tegyél a változásért! elnevezésű projekt a városi önkormányzat pályázati programjának köszönhetően a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal támogatásával valósul meg. A cél, hogy a város lakosságának, fiataljainak színes, szórakoztató, látványos, mindenki számára nyitott és „kézzelfogható" eredményeket felmutató programot ajánljanak a szervezők.

UFF

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a székelyudvarhelyi iskolák diáktanácsai és a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola közreműködésével zajló program leglátványosabb tevékenysége a Városi Park szélén elterülő, labdarúgó pályát körbevevő fal újrafestése. A festési munkálatokat a művészeti iskola diákjai és tanárai vezetik, de más iskolák tanulóit is várják a nap folyamán, hiszen minden segítség elkel. Egyelőre a fal park fele eső részét újítják az önkéntesek, de már szó esett a teljes kerítés dekorálásáról is. A festés célja a városkép színesítése, hiszen a megújult park egy oda illő falat érdemel. A szervezők ezzel a munkával az önkéntes közösségi munkák egyszerűségére hívják fel a figyelmet. Az önkéntesség nem ördöngösség, ha valami nem tetszik és van mód a szebbé és jobbá tételre, akkor cselekedni kell.

A programban továbbá szerepel egy üzenőfal felállítása a Márton Áron téren, ahová bárki felírhatja, hogy mit szeretne változtatni a városban, miből kellene több illetve kevesebb, mire van szükség, mi az, amin mi városlakók, fiatalok változtathatnánk. Az üzenőfal egész nap várja a javaslatokat, melyeket majd összesítve a szervezők megpróbálnak továbbgondolni, és megvalósítani illetve közvetíteni a városvezetésnek.

A tisztább környezet gondolata is belekerült a napi programra, e kapcsán a fiatalok egy újabb flash mob megmozdulást is szerveztek, délután 2 órakor pár perces villámtakarítás lesz, szintén a Patkóban, amibe ugyancsak bekapcsolódhat bárki, ott a helyszínen.

Az este egy kis ünnepléssel zajlik, a Park Étterem nyári kertjében, gitáresten pihenhetnek meg, akik a falfestésben és a napi eseményekben aktívan tevékenykedtek.
Színezd újra! Légy önkéntes! Tegyél a változásért!

június 1.

8:00 – 20:00 „Színezd újra!" a graffiti falat – Városi Park
12:00 – Üzenőfal „TE mit változtatnál?" – Patkó
14:00 – Flash Mob a tisztább a környezetért – Patkó
20:00 – Gitárest – Park Étterem kertje



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."