Lyukasóra » Rendezvények

Narancs termett a városi parkban

És virágok leptek el mindent a Sétatéren. Megnyílt a tizenegyedik kertészeti kiállítás és vásár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

viragkiallitas22
A szerző fotói.
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. május 11., 12:53
0 hozzászólás. 

A rendszeresen ismétlődő, nem túl változatos dolgoktól biztonságban érzi magát az ember, pont ilyen ez a rendezvény is. Bár idén úgy tűnt, mintha nem lenne akkora felhajtás körülötte, és mintha a parkban elkerített rész is kisebb terület lenne.

Idén nincs nyereményautó, és szépségverseny sem, de leginkább a függőágyas, kerti bútoros chill sarkot hiányoljuk tavalyról. Ezeket leszámítva a felhozatal nagyjából a régi, a virágokról szól majdnem minden stand, a kivételekre később visszatérünk.

viragkiallitas18

Csütörtök délután pityergett egy kicsit az idő, de mire Gálfi Árpád polgármester a színpadra lépett, hogy hivatalosan is megnyissa a vásárt, már fel is száradt a sétány.

viragkiallitas16

A közönség ekkor még nem tolongott, pedig a Palló Imre Szakközépiskola diákjai barokk és filmzenei koncertet is adtak. Az erőfeszítésük nem volt hiábavaló, állítólag a növényeknek is jót tesz a zene.

viragkiallitas07

Választék bőven van a cserepes növényekből és a díszcserjékből is. A petúniát és a muskátlit nehéz leverni a dobogóról, még mindig belőlük kínálnak a legtöbbet, de mintha az apró szegfű is visszacsempészte volna magát a népszerűségi listára.

viragkiallitas09

A különlegességek közül a narancsfa, vagy legalábbis narancshoz hasonló termésű növény tűnt fel, 195 lejt kérnek egy fácskáért, de van még tavirózsa, futórózsa, utóbbi 15 lejért.

viragkiallitas12

Aki inkább a zöldségekre bukik, annak is van keresnivalója a vásárban, többféle paprikapalánt várja, hogy elültessék. Aki pedig lusta a virágokat gondozni, vagy pollenallergiás, annak a horgolt és textil darabokat kínálnak a kézművesek.

viragkiallitas17

A Virágos Székelyudvarhely programra jelentkezők is itt vehetik át a virágtöveket, amelyekre pályáztak.

viragkiallitas02

És mivel mindenhová kell valami, ami kicsit kilóg a sorból, van egy takarítóeszközöket kínáló stand is, ami egyébként mindig, mindenhol ott van. Végül, hogy családbarát legyen a rendezvény a felfújható ugrálóvárak sem maradhatnak el, a szomszédban pedig kolbász és egy hat kilós házikenyér csábítja a felnőtteket.

viragkiallitas21

A virágkiállítás vasárnap este 8 óráig lesz nyitva, délelőttönként gyerekfoglalkozásokat tartanak, és minden napra jut zenés-táncos előadás is.

viragkiallitas20

Pénteken a Móra Ferenc Iskola énekkara majd a Kékiringó lép fel, szombaton a Boróka Néptáncegyüttes és a Fortuna Dance Tánciskola, vasárnap pedig ismét a Fortuna Dance mutat be produkciót. A belépőjegy egyben tombola is, amellyel a kiállítók által felajánlott növényeket lehet nyerni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."