Itthon » Ifjúság

Napsütésben, záporban: ez a nap gyermeknap!

Nagy csinnadrattával indult a Patkóból a gyermeknapi menet és folytatódott fagylaltos, vattacukros, hangulatban a városi parkban. A jókedvet még a hirtelen jött zápor sem mosta el, sőt!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/gyereknap2011
Itthon_Ifjusag/gyereknap2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 01., 20:15
0 hozzászólás. 

Fújták a fúvósok, ütemesen lépkedtek a baróti mazsorettek, Zoli bohóc dirigált, a rendőrök pedig a terepet biztosították a Patkóban szép számban összesereglett gyermeknapozóknak. Babakocsis anyukák, a lurkókat sorba igazító óvó- és tanítónénik, apukák nyakában ülő apróságok, nagyszülők kezét szorongató pöttömök és persze a magabiztos „nagyok" - ragyogó napsütésben, vidáman indult a színes gyermeknapi díszmenet ma délelőtt.

Itthon_Ifjusag/gyereknap2011

Munkában az arcfestők

A városi parkban aztán elkezdődött a buli. Volt, aki a kézművesek standjait, volt, aki a fagyis, lángosos bódét rohamozta meg, de nem unatkozott a lufiárus sem és akadt bőven kliense a villámkezű arcfestőknek is. A csemetéjüket felvigyázó szülők, nagyszülők egy pohár hideg sörrel háromötvenért hűthették az izgalmakat, de az ugrálóvár előtti tolongás jelezte: volt, aki csak ötpercnyi nyugalomra vágyott, és egyáltalán nem sajnált a három lejt áldozni arra, hogy gyermeke kedvére kitombolja magát.

Nagy sikere volt az ingyen és bérmentve közprédára bocsátott mentő-, tűzoltó- és rendőrautónak is, a kíváncsi gyerkőcök minden járműben kívül-belül alapos mustrát tartottak és közben kérdések százával bombázták a tulajdonosokat. A Meseduó koncertje hangos volt és jó, a bátrabbja velük együtt fújta, hogy „Hipp-hopp, jön Vuk!".

Helyette azonban egy kiadós zápor érkezett az égiektől, de a minifocipályán felállított sátrak és a Park Vendéglő fedett terasza jótékonyan megóvta az ünneplőket az elázástól. Még szemerkélt ugyan az eső, de már ropta a színpadon a Boróka, aztán a Feet Moove, a Fortuna Dance és végül a Kékiringó adta át a helyet a tombolasorsolásnak. Közben ismét előbújt a Nap és az Alma-rajongók már zavartalanul élvezhették a koncertet.

Terepszemlénken elcsíptünk néhány gyerkőcöt és megkérdeztük: elégedettek-e és mi tetszett legjobban nekik a bőséges felhozatalból?

Zolika (6 éves): „Nekem a lufik tetszettek a legjobban, de azt nem vettünk sajnos, mert csak ott bent volt a pályán, és én nem mentem be, mert nagyon hangos volt a zene és zavart. De más minden tetszett."

Itthon_Ifjusag/gyereknap2011

Magor

Erika (4. osztályos, Tompa László Általános Iskola): „Bementünk a pályára, lehetett rajzolni plakátot és megérte, mert azért később, három órakor kapunk ajándékot"

Álmos (7. osztályos): „Szerintem ez a gyermeknap most nagyon jó. Négy évvel ezelőtt biztos, hogy sokkal jobban örültem volna mindennek, most már kicsit nagy vagyok ehhez, úgy érzem. Persze, most is eljöttem szétnézni, mert nem vagyok még felnőtt. Egyelőre még csak az autókat néztem meg, vettem három fagyit, de még bámészkodok itt egy kicsit az osztálytársaimmal."

Emília (4. osztályos): „Zoli bohócot nagyon szeretem, mindig jó, amikor látom. Játszottunk, fagyiztunk és kaptunk fityinget, amivel felültünk az ugrálókra, most megyünk szörpöket kóstolgatni"

Magor (3. osztályos): Az ugrálóvárak és ezek az autók tetszenek. Már kipróbáltam a tűzoltóautót és most a mentőt, később lehet, a rendőrautóba is beülök és megnézem a műszereket, a felszerelést. Lehet, hogyha majd ha nagy leszek, akkor valami ilyesmi leszek, de ezt még nem tudom".

Itthon_Ifjusag/gyereknap2011

Álmos és Tamás

Tamás (13 éves): „Szerintem elég nagy a felhajtás, de ez jó így. Értékelem, hogy nem árulnak minden kínai bóvliságot, hanem kézműves dolgokat lehet kapni, nekem spéci ezek jobban tetszenek. Az is jó volt, hogy a mentőautóban is mindent türelmesen elmagyarázott és megmutatott a pasas. Délelőtt az osztálytársaimmal voltunk terepszemlén, hazafele el is áztunk. Délután visszajöttem, mert egyrészt a néptánc előadások tetszenek és én is felléptem a Kékiringóval. Jól is sikerült, egy bajom volt csak, hogy majdnem megfőttem a székelyharisnyában."

Nem mindenki volt abban a szerencsés helyzetben, hogy részt vehessen a gyereknapon - a kórházban fekvő, beteg gyerekeket Zoli bohóc és Bunta Levente polgármester látogatták meg, a Szuper áruház jóvoltából pedig ajándékcsomagokkal is kedveskedtek nekik.

Ezzel még nincs vége: nézegessen további képeket a gyereknapi felvonulásról és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Líceumban tartott ünnepséggről képgalériánkban!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."