Itthon » Civilek

Sok-sok gyerek egy helyen - élő

Gyere velünk, élőben vagyunk a gyereknapi ünnepségen. S ha van, hozd a gyerekedet is!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

ugral
Fotók: uh.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. június 01., 09:16
0 hozzászólás. 

16.49 Van még egy szolgálati közleményünk: elhagytuk az egyik iPhone kábelünket. Tehát aki a sportcsarnok és a Merkúr áruház emeletén található Zseb Café közötti szakaszon (Malom utcai útvonalon) talált egy ilyen kábelt, szépen kérjük, jutalom ellenében jelezze a szerkesztoseg@uh.ro címen. Köszönjük szépen, hálásak leszünk!

16.48 Kedves olvasóink, köszönjük a majd egész napos figyelmet! További kellemes gyerneknapot és szuperminivakációt kívánunk innen, a sétatérről!

16.32 Ezek a mai fiatalok! Egyre több gyerek veszíti el a szüleit. Vajon a paraván mögött készülődő csíki boszorkáknak lehet köze ehhez?

boszorkak

16.11 Bomlik a gyermeknapi bio-részleg. Pakol a cserkészcsapat, ők négyig vállalták a játékot, de nemezelni és fajátékokat készíteni még egy órán keresztül lehet. Hiába na, minden igazán bio-dolog hamarabb bomlik, mint a kevésbé bio társai.

cserkeszek2

15.54 Elkezdődött a vad buli, már a színpad előtt is folyik a tánc. Az Emő Zumba lányai lejtik a szambát.

emozumba

15.31 A park fái alól aléltan hallgatjuk a Fizi Miska című előadást. Azt kérdezi egy baba, hogy "Holnap is gyereknap lesz?"

15.23 Elindult a bivalyszekér, mint megtudtuk, egy menet 3 lej. 

bivalyszeker15.19 A kutyát sem érdekli már, hogy mi zajlik a világban, itt a legjobb, és kész! Kérdeztük, hogy mi a szitu, de csak annyit mondott: vau!

Foltos

15.13 Megjöttek a malomfalvi bivalyok is, hamarosan lehet szekerezni!

bivalyok

15.10 Vannak felnőttek, akik élvezik is. Ágnes nyert egy fagyit, azért ilyen boldog.

Agnes

15.08 Kortárs találkozó is a mai, a gyerekek mellett Udvarhelyszek szinte összes kisgyerekes korú szülője, nagyszülője jelen van. A szomszéd szülő mondja, hogy olyanok is vannak, akikkel rendszerint gyereknapon talalkozik minden évben. Máskor nem tartják a kapcsolatot, de amíg a gyerekek mulatnak, megbeszélik, hogy vannak s mi történt az elmúlt egy évben.

15.06 A szülők szerint idén sokkal zsúfoltabb idén a rendezvény, mint tavaly. Csilla két gyerekével, és nagymamájukkal jött, azt mondja, érződik, hogy szabadnap van. Sok türelem kell, hosszúak a sorok.

CsillaIrma

15.00 Úgy tűnik, a gyereknap az eddigi legnehezebb esemény, ahonnan élőben jelentkezünk. Ehhez képest egy választás pipeszellentés. Alvásidő van. Robi elfáradt, haza kellett hogy vigye a lánya. Előd és Veronika is már csak árnyéka önmagának. Veronika el is van tévedve, Udvarhelyszeki helyett Csíki Anyákat ír. Még a fagylaltos a dalban is elaludt.

14.52 Krisztina és Anna csak most érkeztek, de már most tudják, hogy az ugrálóvár a legjobb buli. Alig várják, hogy kipróbálják. Mindketten 11 évesek, ugyanazon a napon születtek, de nem ikrek.

KrisztinaAnna

14.50 Bertóti Johanna koncertje zajlik a színpadon. "Jaguár, zebruár, márcicus... süniús!" - énekli a hónapokat, a gyerekek javítják ki őt és ordítva replikázzák a hónapok helyes, teljes nevét.

14.45 „Nagyon tetszik a gyereknap, mert sok a játék. Főleg az ugrálót szeretem, amelyiken bekötnek és felugrasz a magasba" - mondja kérdésünkre a 8 éves Zselyke. 

zselyke

14.40 Zoli bohóccal elegyedünk szóba, azt mondja, hogy már több mint száz fotót készítettek vele a gyerekek. „Fizikailag fáradok, de lelkileg töltődöm. Csak el kell viselni a szülőket" - mondja viccesen. 

zolibohoc3

14.35 Előd szemüvegében a gyerekvilág. 

Elod

14.30 Most ki kell pukkasztani a buborékokat, be is durvulnak rendesen. 

14.22 Jön a nagy bubifújás! A világ is egy szappanbuborék, a szappanbuborék is egy világ, szól a színpadról, közben az első százötven gyerek ingyen buborékfújót kap az Udvarhelyszéki Anyák sátrában, amit megrohamoznak. Albert Sándor hatalmas buborékokat ereszt az égnek a színpad elől. 

bubi3

Felesége, Albert Orsolya, a Piros Pont Produkció alapítója ismerteti a játékszabályokat, az a lényeg, hogy a gyerekek minél magasabbra fújják a buborékokat, hogy azok oszlassák el az érkező szürke felhőket. 

bubi

14.19 Az ötéves, pókemberré változott Dezsőke jól mulat a gyereknapon, csak kicsit elfáradt. Megpihen, és folytatja a játékot - mondja. Legjobban a csúszdát szerette, még akar menni - mondja a pálya szélén üldögélve.

dezsoke

14:10 Közben a park zöldje egyre népszerűbb és találkozunk a leglazább apukával is.

apuka

A cserkészek folytatják a kütyümentes játékokat. Krisztina tanárnő nagy büszke arra, hogy még Győrből, az egyetemről is képes volt egykori cserkésze hazajönni, hogy segítsen az udvarhelyi gyermeknapon nekik, s „ez így megy már tíz éve".

A sétatéri rendezvényeket időközben elneveztük gyermeknapi bio-részlegnek. Itt továbbra is elég a víz, a szappan, a gyapjú, a deszka, a labda, az extramentes lufi. A nemezelők most tervezik a szünetet, már minden új jelentkező gyereknek szólnak, hogy kicsit később fogjanak hozzá egy tulipánhoz. Ufó egyre idegesebb, pedig már nők is csatlakoztak a minifűrészeléshez és igencsak népszerű a fajátékkészítés.

jatekok2

A biorészleg háttérét is felfedezzük, ahol legcsendesebb, legédibb, legtermészetesebb játékokkal játszó gyereket találjuk rögtön a nem bio fúrófej és tambur között a dekopir szállongó fűrészporában. Nem messze tőle ott villog a legszexibb párducmintás, zebraszínű kelléktároló is a műhelyasztal alatt.

14.00 Most jelentik be a rajzverseny győzteseit. Az előbb csepegett az eső, most meg égünk oda szőnyegre. Hamarosan megszerezzük a nyertesek névsorát is.

13.58 Kreatív programként virágot is lehet ültetni. 2 lejes áron. Főleg büdöskét. A büdösről jut eszünkbe, a nagy lovascsúszdánál van a legnagyobb sor, a gyerektömeg felfelé mászik, a nyakát nyújtogató szülőtömeg pedig lesi, hogy a csemete épp hol tart a hegymászasban. Annyira élethű a dolog, hogy a lószar átható szagát is sikerült utánozni a környéken. 

Bréking: a virágcserepet, amibe akár paradicsompálanta is kerülhet, meg is lehet festeni!

nagynagynagy

13.53 Nem akarjuk az ördögöt festeni a falra, de kezdett cseperegni az eső. A színpadon ennek ellenére zavartalanul riszálják.

13.45 Az újgenerációs similabda 5 lej, a lufi 5-10 lej mérettől függően. Lehet ugrálni az Euro Jump nevű trambulin-szerűségen, 5 perc mindössze 10 lej, 80 kilón aluli gyerekeknek. Van popcorn 3-5-8 lejért, ugrálóvár különböző méretű gyerekeknek (5 perc 7 lej), be is lehet rekeszteni a kicsit egy hálós szerkezetbe, ha nem bírsz vele. Abszolút megéri.

13.40 Ebédidő, Hello Kitty kidőlt a gyepre pihenni egy kicsit.

kitty

13.20 Gálfi és Orbán Árpád is itt vannak, valamit a korrektségről beszélnek, nem hallgatóztunk, csak ezt hangosan mondták.

galfiorban

A pálya közepén tombolnak a kreatívok, a pólófestés az egyik legnépszerűbb dolog, de van textilmadárkát készítő néni is.

13.15 A színpadnál is jó a hangulat, ezért a Mesehetes zenekar a felelős. Rajzfilmek betétdalait játszák, volt a Nagy Ho-ho-horgász és a Vuk is, a Fürgerókalábak csábítja a színpad elé a kicsiket.  

mesehetes

13.00 Rácuppantunk a nyár első csöveskukoricájára is, amit a színpad mellett lehet megvásárolni. Az illata csalogatott hatalmas sorba, tíz percig álltunk benne, de megérte. Öt lej és nagyon forró. 

12.30 Bent továbbra is a Folker húzza, de vannak gyerekek, akik a tánc helyett a mini bunjee-jumpingot részesítik előnyben.

bunjee

A piros pólós Géczi Jánoskát keresi édesanyja, jelenti be Zoli bohóc. Arros Orsi várja egy darabig a kisfiát, aki megkerült. Bújócskáznak a gyerekek. Közben Fejér-Konnert András Európa-bajnokot lehet megverni a lurkóknak pingpongban a színpad mellett. 

pingpong

12.06 Az étterem mosdója még a hétvégi fáradalmakat sem heverte ki, újból a DEFEKT felirat olvasható az ajtaján. s hogy mindenki megértse, asztallal nyomatékosítják a dolgot. A tulaj elnézést kér és a városi mosdóba irányít, ami az épület játszótér felőli végében található. Reméljük, az nem defektes, gyerekkel kellemetlen a toitoi-vécé használata. Akkor már higiénikusabb és tágasabb a bokor.

12.00 A játszótér és a minifocipálya közötti részen a legizgalmasabb az élet! Hősöket és hősnőket várnak! Mentőautóba lehet ülni, egészségesen is, megmérik a gyerekek vérnyomását, csak akkora a sor, hogy mire bejut, lehet hogy tényleg el kell látni családostul. 

tuzolto

Kicsit arrébb ki lehet próbálni egy igazi nagy tűzoltóautót. Ha valaki szirénázást hall a környéken, ne ijedjen meg, csak a kölkök szórakoznak. Naná, hogy ez a legnépszerűbb, a duda! 

Ugyanott össze lehet rajzolni egy fehér Daciat, a gyerekek kedvük szerint firkálhatnak! Nagyon tutiii!

auto

11.38 Elkezdődött a Folker együttes gyerektáncháza, eljátsszák a Süss fel, nap!-ot, mire a napocska is odateszi magát. Idilli a hangulat. Helikopterek, Elzák és Annák szállnak vígan az égen. Az apukák söröznek, a nagymamák Oriflame termékeket próbálnak ki, az anyukák rögtönzött babakocsis találkozókat tartanak.

folker

11.30 A parkban kicsit arébb sétálva a filagóriától a cserkészekbe botlunk, akik bizonyos feladatok megoldásáért ajándékokat osztogatnak. Kislabdával kell betalálni az oroszlán szájába, de itt a piros, hol a piros? is van lufiért.

Kicsit tovább olyan lufikat találunk, amilyenekért gyermekkorunkban Budapesten nyűgöltünk szüleinknek. Van itt Hello Kitty, Mása, Mickey Mouse és minden, ami jó. 

lufikavalkad

11.07 A Fit Girls gyerek-aerobic csoport vette birtokba a színpadot, mindenki mozog a ritmusra a közönségben is. Telefonok a magasba! Az anyukák élő adásban nézik színpadon táncikáló gyermekeiket a mobil képernyőiről.

Hogy ne révedjünk bele túlságosan egy dologba, a kismotoros találkozó is most zajlik, itt a bokánknál. Van, aki már ebben az órában sírva vigad, de az anyukája gyorsan az ölébe kapja.

Iszonyú a zaj, teljesen megsüketültünk.

gyerekekfitgirls

11.00 A sétatéri filagóriában a Kerekerdő Waldorf Egyesület (Ufó és barátai) gyapjúból és fából készítenek játékokat.  Fából dekopírral vágnak ki állatkákat, az asszonyoknak és asszonyjelölteknek habos a kezük a nemezeléstől. A cserkészek pedig gyermekjátékokkal, mondókákkal próbálják elcsábítani az ízek, illatok és hangok zsivajából kiszabadult aprónépet. És ezen  a napon ez a dal egyszerűen nem tud nem eszünkbe jutni. Gyermeknap, hejj! 

10.48 A színpad mellett, a birkózó Editől lehet jégkását vásárolni. Edi annyira korrekt, hogy a szemben található pulthoz küldött bennünket, mondván, nincs eléggé megfagyva. Nekünk így is tökéletes volt. 3 lej három deci és nagyon jól esik ebben a dögmelegben. 

jegkasa1

10.35 Vannak-e itt gyermekek? Nem hallom! Háromra csak belejösztök, na, mint a kicsi kutya az ugatásba! - csigázza a hangulatot Zoli bohóc, aztán ismerteti a programot. 

zolibohoc2

10.30 Lufikat osztogatnak, majdnem minden gyerek kezében van egy. Vonulás közben szépen megduzzadt a tömeg és meg is érkeztek a minifocipályára. Zoli bohóc a színpadról köszönt mindenkit. 

- Anya, annak a bácsinak bohóc a szakmája? kérdi egy kislány az anyukájától Sarkadira sandítva. Közben a gyereksereg megérkezik a városi parkhoz.  

zolibohoc

10.08 A Princess mazsorettcsoport felállította a sort, mögöttük a fúvószenekar, majd a gyerekek. Zoli bohóc showtime-t fúj. Elindul a vonulás. 

gyermeknap4

10.05 Az Udvarhelyszéki Fúvószenekar rázendített. Az előző évekhez képest nagyon kevesen vannak a Patkóban, alig több mint ötven gyerek a szüleikkel. 

gyermeknap2

Felvirradt a gyereknap, táncolnak a napsugarak, minden gyermek szép és jó. A városközpont és a sétatér a gyermeknapi ünnepség helyszínei.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."