Itthon » Ifjúság

Egészség játszva - tábort tartottak gyerekeknek

Általános iskolás gyerekeknek és a Roseal 1999-es focicsapat tagjainak kínált tartalmas nyári szórakozást a székelyudvarhelyi Delphi Egyesület Egészség játszva tábora, mely 2011. június 22-26. között zajlott Homoródfürdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

DelphiEgyesulet_Tabor
DelphiEgyesulet_Tabor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 29., 07:01
0 hozzászólás. 


A Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Depovit gyógyszertár támogatásából megvalósított tábor során a gyermekeknek több tevékenység kipróbálására, illetve gyakorlására nyílt lehetőségük. Ismerkedhettek az egészséges életmód alapjaival, a testmozgás fontosságával, a férfivá/nővé éréssel kapcsolatos tudnivalókkal, valamint a helyi mondákkal, melyet a Visus Kulturális Egyesülettől kapott legendatérképen meg is tekinthettek.

DelphiEgyesulet_Tabor

Napközben a résztvevők különböző kézműves foglalkozáson mutathatták meg kézügyességüket, kitartásukat, kreativitásukat: ismerkedhettek a bútorfestés, a szalmafonás, a bogozás rejtelmeivel, vagy választhatták a gyöngyfűzést. A naponta szervezett fociedzés elsősorban a fiúknak szólt, de a lányok is bekapcsolódhattak - számukra külön élményt jelentett, hogy belekóstolhattak a foci rejtelmeibe. Volt még a programban közös túrázás, lovaglás, tollasozás, esti bújócska. Esténként a közös éneklések, a csoportos játékok, valamint a különféle társasjátékok járultak hozzá ahhoz, hogy minden résztvevő jól érezhesse magát.

Utolsó este a résztvevők csapatokban mérhették össze a tábor során szerzett tudásukat, valamint logikus gondolkodásukat. Úgy tűnik, a gyermekeknek sikerült elsajátítaniuk az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, hiszen az ezzel kapcsolatos kérdésekre minden csoportnak sikerült helyesen felelnie.

DelphiEgyesulet_Tabor

A résztvevőktől kapott visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a gyermekek jól érezték magukat, és a tábornak is sikerült elérnie kitűzött célját. A tizenéves fiatalok játékosan, interaktív módon sajátították el az egészségük szempontjából fontos ismereteket, megtapasztalhatták a közösségi életet, a nemes versengést, alkalmuk nyílt kreativitásuk kibontakoztatására, önbizalmuk növelésére.

László Laura



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."