Itthon » Ifjúság

Megalakult a Székelyföldi Ifjúsági Egyeztető Fórum

A csíkszéki, gyergyószéki, háromszéki és az udvarhelyszéki ifjúsági szervezetek egy összefogó fórum létrejöttét jelentették be az UIET székhelyén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

SZIEF
SZIEF
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. augusztus 04., 16:34
0 hozzászólás. 

A Székelyföldön élő ifjúságot egységesen képviselni a 2012-es helyi és megyei önkormányzati választásokon, a helyi és megyei közéletben és a politikában betöltött aktív szerepüket erősíteni, itthon maradásra bírni, a közös gondokra közös megoldásokat találni és ennek érdekében egy közös cselekvési stratégiát kialakítani - ezt a közös célt tűzte ki és ennek érdekében cselekszik a székelyföldi ifjúsági szervezeteket egybefogó, az udvarhelyszéki szervezet által kezdeményezett Székelyföldi Ifjúsági Egyeztető Fórum (SZIEF).

SZIEF

A fórum megalakulásának hírét az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács székhelyén augusztus 4-én, csütörtökön tartott közös sajtótájékoztatón Antal Lóránt, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET), Barti Tihamér a Gyergyói Területi, Kozma István a Csíkszéki Területi és Grüman Róbert a Háromszék Területi Ifjúsági Tanács képviselői jelentették be.

„A fórum legfontosabb célja, hogy közös üzeneteket fogalmazzunk meg az elkövetkezendő kampányban és minél több fiatalt juttassunk be a helyi és a megyei önkormányzatokba. Ehhez fontos egy közös, székelyföldi ifjúsági stratégia megfogalmazása, amihez eszközeink kell legyenek. Egységes fellépéssel akarjuk kivívni, hogy normatív helyeket kapjunk a helyi és megyei önkormányzatok RMDSZ-es választási listáin" - fogalmazott Antal Lóránd, az UIET elnöke.

Hozzátette: a Hargita Megyei Egyeztető Tanácsban (HET) konzultatív jelenlétet akarnak, ezt a szándékot egy, Borboly Csaba megyei elnöknek intézett közös levében rögzítették.

„Egységes fellépésre van szükség ahhoz, hogy fiatalok érdekeit érvényesíteni tudjuk, ezért a Gyergyó Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács örömmel fogadta ezt a kezdeményezést és csatlakoztunk is. A GYTIT már bizonyította a korábbi években is, hogy ezen a téren megállta a helyét, a gyergyószéki ifjúság aktív szereplője a közéletnek. Az ifjúság tenni akar, azért, hogy itthon, Székelyföldön maradjon" - tolmácsolta a GYTIT elnöke, Magyari Levente üzenetét Barti Tihamér alelnök.

Hasonlóképpen vélekedett a Csíkszéki Területi Ifjúsági Tanács (CsTIT) júniusban megválasztott elnöke, Kozma István is, aki szerint a közös fórum egyik sikerének garanciája a csíkszéki szervezet előző években elkezdett, eredményes munkájának folytatása.

A 2008-ban tíz, ma már 33 tagot számláló Háromszék Területi Ifjúsági Tanács (HARIT) elnöke, Grüman Róbert szintén üdvözölte a közös fórum létrejöttét.

„Elengedhetetlen, hogy a közösségeikért dolgozó fiatalok aktív önkormányzati szerepet vállaljanak, tanácstagként, alpolgármesterként vagy polgármesterként. A HTIT ezért indította el a 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba programját, amelynek célja, hogy Kovászna megyében ne legyen egyetlen olyan önkormányzat sem, ahol nincsenek 35 évnél fiatalabb képviselők"- közölte Grüman.

A tájékoztatón elhangzott: a SZIEF a választásokon egységesen támogatja Borboly Csaba Hargita megyei és Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnökök jelölését, ugyanakkor a Maros megyei ifjúsági szervezetekkel is együttműködésre törekednek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."