Itthon » Ifjúság

Tusványos 2012: az erdő marad, de mi lesz a mackóval?

Új főszervező, régi helyszín. Egyelőre a szervezőgárdán és az infrastruktúrán javítanak, hogy minél többen és minél inkább élvezhessük a nyárillatú tudományt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. január 25., 15:43
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) elnöke, Jakab Attila személyében új főszervezője van a július 24-29. között szervezett XXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak.

Itthon_Ifjusag

Fotó: Csedő Attila

Egyelőre a százfős szervezőcsapat építésével van elfoglalva, de minőségi koncerteket, előadásokat és a medve-kérdésre is megoldást ígért Jakab Attila, akit a Magyar Ifjúsági Tanács volt, és jelenlegi elnöke, Sándor Krisztina és Bozsó Imre Lehel mutatott be szerdán, Székelyudvarhelyen.

 

A MIT még mondani akartak

Elsőként Bozsó röviden ismertette a MIT már futó, Adj, király, katonát! című ifjúsági vetélkedőjét, majd bemutatta a Közéleti vándortábor-Civil és közéleti iskola elnevezésű képzéssorozatot, amelyet február és április között bonyolítanak le Székelyföldön, Partiumban és Közép-Erdélyben.

Az április 20-22. között Szovátán szervezett Magyar Ifjúsági Konferencia MIT-es jelenlétéről is szó esett.

 

Adj bástya kapitányt

„Az UFF is a MIT csoport egyik bástyája" – indokolta meg a személyére esett választás apropóját Jakab, majd a főszervezéssel kapcsolatos elképzeléseit ismertette.

Egyelőre a főszervező csapatot szervezik újjá, hiszen több szervezőnek változott az életvitele az utóbbi évek során, így már nem tudják vállalni a szervezésben való aktív részvételt és új emberekre van szükség. Ugyanakkor folynak az egyeztetések a meghívott együttesekkel, előadókkal is. A hagyományoshoz hű, de újdonságokkal is fűszerezett programkínálat még tervezet, ezért annak tartalmi részéről, arról, hogy kiket láthatnak, hallhatnak a részt vevők, Jakab nem szolgált konkrétumokkal.

 

Sok a katona, kicsi a vár

Véleménye szerint az egyik legnagyobb kihívást a szokásos helyszín biztonságtechnikai és infrastrukturális „átszervezése" jelenti, ezeket a táborozók számának megtöbbszöröződése teszi indokolttá.

„A helyszín a régi marad, a terület viszont nem növekedett meg, így számos olyan, a résztvevők számára láthatatlan intézkedést vezetünk be, amely a szervezés zökkenőmentességét szolgálja. A terület nem a mi tulajdonunk, az ott levő infrastruktúra sem. A kemping területe eladás előtt áll, reméljük, ez pozitív eredményeket hoz és az új tulajdonos befektetéseket is végrehajt majd.

A pálya és a sportcsarnok esetében is a tulajdonos, a polgármesteri hivatal segítségére számítunk. Az erdőt nem fogjuk kivágni, de igyekszünk a legjobban kihasználni az adott területet" – mondta el Jakab Attila az uh.ro-nak.

 

De mi lesz a medvékkel?

Erre a kérdésünkre is megnyugtató választ kaptunk: a viccesen hangzó, de a sátrakat megdézsmáló, a táborlakókra valós veszélyt jelentő mackókat a helyi vadásztársaságok segítségével igyekeznek a tábor idejére altató lövedékekkel álomba ringatni és a durmoló brummogókat elszállíttatni.

„Elméletileg van erre lehetőség, a gyakorlatban majd meglátjuk" – válaszolta Jakab, hozzátéve, hogy volt olyan megoldási javaslat is, hogy a tábor ideje alatt az erdőben kéne jóllakatni medvéket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."