Itthon » Kék fény

Rég volt ennyi baleset

Tusványoson is akadt tennivalója a mentőnek, mégis a sofőrökkel volt a legnagyobb baj. Egy kisbaba életét vesztette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Korond18julius2
Az autóbalesetek hete volt, fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 31., 09:56
0 hozzászólás. 

A július 23-29. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint harmincnégy személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, hét szívinfarktus, illetve tizenhét agyvérzés is volt. Harmincnyolcan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és húsz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt hét embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hatot.

A lázas esetek száma harmincnégy volt. Vasárnap estig tizennégy közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen tizennyolc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, egy öt hónapos kisbaba meg is halt a korondi balesetben, erről itt olvashatsz bővebben.

A mentőszolgálat munkatársait

tizenöt pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hat ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt harminc, rángógörcs miatt kilencen kerültek kórházba. Hasmenéssel négy, tápcsatornai vérzéssel nyolc személy, égési sérüléssel három ember került mentőbe.

Tizenkilenc személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, „ebből mindenféle volt a rovarcsípéstől az élelmiszerig" – mondta a mentőszolgálat munkatársa. Negyvenhárom traumás, három epilepsziás, három asztmás, illetve tíz kómás eset volt a héten. Összesen tizenegyen ájultak el a szóban forgó időszakban.

Tusványoson sem tétlenkedtek

a mentőszolgálat munkatársai, harminckilenc traumás esettel foglalkoztak a szabadegyetemen, de magas vérnyomás miatt is kezelniük kellett húsz embert. A gyomorproblémák is okoztak gondot, huszonkilenc személy hasfájással, egy gyomormenéssel kereste meg őket.

A tusványosi statisztikákban a különféle rovarcsípések tesznek ki nagyobb számot, tizenkétszer lépett fel ilyen jellegű allergia, míg lázas eset csak három, nehézlégzés egy, és rángógörcsös kettő volt. Egy embert elmezavarral is kellett kezelniük, illetve egy könnyebb égési sérülés is történt, amit Tusnádfürdőn el tudtak látni, tudtuk meg a mentőszolgálat munkatársától.

Az előző évekhez képest kevés ittas emberrel volt dolga a mentőnek, szám szerint kilenccel, és testi sértés csupán kettő történt, de „semmi komoly". A szabadegyetemen valaki egy hallucinogén anyagtól szenvedett mérgezést, a mentőszolgálat munkatársai nem tudták megmondani, hogy pontosan mi volt ez az anyag.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."