Utcára vonultak a Budvár-negyedi romák - VIDEÓK

Kisebb botrány tört ki a Budvár-negyedben, ahol a helyi roma lakosság kiabálva fogadta az udvarhelyi politikusokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Nem tudni pontosan, hogy mi zaklatta fel az ottani lakókat.
Nem tudni pontosan, hogy mi zaklatta fel az ottani lakókat.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 05., 19:28
1 hozzászólás. 

Frissítés: A helyszínen tartózkodó MPP-s politikusok azt állítják, hogy a Budvár utcai szavazókat is váró, a Bányai János Szakközépiskolában berendezett szavzaókörzetben túl sokan voltak a pótlistákon, ezért mentek le a Budvár utcába, hogy ellenőrizzék a helyzetet. A helyszínen több autót is láttak, amivel szerintük szavazni szállítják az ottani lakókat, ezért hívták ki a rendőrséget.

Ezzel szemben az utca egyik lakója azt mondja, hogy MPP-sek egy csoportja érkezett oda 4-5 autóval, arról próbálva meggyőzni őket, hogy szavazzanak Gálfi Árpádra.

Időközben mi is ellenőriztük az említett körzet pótlistáit, és a két listán összesen körülbelül 15-20 ember szerepel, ám ezen személyek felét az ottani választási bizottság tagjai teszik ki.

A helyi rendőrség is megjelent ma délután a Budvár-negyedben, ahol a helyi lakók hangoskodtak, és el akarták zavarni az oda érkező politikusokat. Egyelőre nem tudni pontosan, mi történhetett a helyszínen, illetve, hogy mi zaklatta fel az ottani lakókat.

Egy, a helyszínen tartózkodó forrásunk szerint a romák azt skandálták, hogy Buntára szavaznak "mert Emil bá' azt mondta", és el akarták zavarni az EMNP-MPP Koalíció és az RMDSZ helyszínen tartózkodó képviselőit.

A helyszínen készült videókon feltűnik több EMNP-s politikus, illetve Farkas Levente is, aki Bunta Levente polgármester kampányában dolgozik tanácsadóként.

Bár azt nem tudni, hogy pontosan mi volt a hangoskodás oka, de az egyértelmű, hogy a lakosok valamiért tömegesen vonultak az utcára, és hangoskodtak. Amint pontosabb információkkal rendelkezünk, frissítjük cikkünket.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-06-06 20:29:48
A jó Isten tudja, hogy ezeket miért teremtette?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."