Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta az utolsó délelőtt adott számot tevékenységéről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...
Hajdó Csaba (balra) és Orbán Árpád (jobbra)

Bréking: ki az az Orbán Árpád?

Hát a többségi, MPP-EMNP koalíció alpolgijelöltje. A...

Bunta01
Bunta leköszön, fotó: Bálint Kinga-Katalin
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 24., 12:17
1 hozzászólás. 

Ötmilliósból egymillió lejesre faragta a közüzemek adósságát, modernebb fűtéshálózatot, majdnem kész Haberstumpf-villát és majdnem befejezett PUG-ot hagy az utána jövőknek Bunta Levente leköszönő polgármester.

A két madátum után választást veszített polgármester előbb megköszönte a média segítségét, utóbb pedig bírálta a "valótlanságokat", amelyek vele kapcsolatban, például az autójáról és a házáról megjelentek. Előrebocsátotta, hogy innentől kezdve öt napig a sajtó bármilyen kérdésére válaszol, és bármilyen iratot hajlandó az újságírók rendelkezésére bocsátani.

Kérdésünkre, hogy eddig miért nem tette, csak részben válaszolt: azt mondta, a kampányban nem akart kiadni ilyen információkat, mert rossz szándékot sejtett a kérdések mögött.

Ugyanakkor elmondta, a következő napokban eldől, hogy jogi útra tereli-e a kampány során őt ért sérelmeket, pontosabban az aláíráshamisítás ügyét, valamint azt, hogy hónapokig követték, figyelték őt. "Ha huszonöt évvel ezelőtt tudom azt, hogy mivel jár ez a tisztség, nem biztos, hogy vállalom" – fogalmazott.

Pénzzel teli a kamra

A kampánycsatározás és az RMDSZ-hez fűződő ellentétek ellenére azonban "nyugodt a lelke", és ugyan még nincsenek "megfogalmazott ambíciói" a következő évekre, azért nem akar kivonulni a közéletből. Papíron még RMDSZ-tag, de két hónapja nem fizetett tagdíjat – mondta hamiskás mosollyal. Azt tudja, hogy vannak emberek, akikkel együtt tud dolgozni, és vannak, akikkel soha az életben nem akar többet.

Mindenesetre "pénzzel teli kamrát" hagy hátra Gálfi Árpád polgármesternek és a leendő városvezetésnek. 15 millió lej van most a városi kasszában, és beruházásra idén még ötmillió lejt lehet beruházásokra fordítani – derült ki. Bunta szerint az intézményeknek most van annyi pénze, hogy biztonságosan működjön, és folyamatban az Éltetőkút utca, az UCECOM, a szennyvíztelep, a Haberstumpf-villa, valamint a helyi rendőrség épületének befejezése.

Előkészítették már a hőszigetelést, a vár, a poliklinika, illetve a Városháza felújítását célzó projektet, a mobilitási tervet, valamint a PUG-ot, amivel nincs teljesen megelégedve. A Székelyföld története monográfiával, úgy érzi, letette a névjegyét.

Reméli, hogy folytatja az új városvezetés a különféle városi pályázatokat, a város- és a Szent István Napokat, a Virágos Székelyudvarhely-projektet, illetve az idősotthon kialakítását. Ő június 6-áig aláírt "mindent, ami beérkezett", azóta pedig a kérdéses esetekben konzultált a leendő polgármesterrel.

Reményei szerint továbbra is mosolygósak lesznek a találkozásai a városlakókkal, az utódaival. Mi is így búcsúzunk tehát: : ).



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
harmatka
2016-06-24 20:40:00
Hőszigetelés? Hol?
Tisztelt leköszönt Bunta Úr,
Az Isten szerelmére kérjük erről a témáról ne beszéljen. Előkészitették a hőszigetelést? Erre várhattak évekig az érintett lakók...Ez előkésztés? Beszoroztak minden reális árat néggyel...öttel. Szégyen és gyalázat ! Négyszeres árakat tettek be, egy összecsapott felmérés után, a kampányszagú utolsó napokban. Meddig kellene még valakik cégei gazdagodjanak ilyen projekteken.? Reméljük, helyrehozzák az elrontott számolásukat a most beiktatottak. Ha a többi elvégzett munkája mögött is csak ilyen tartalom áll, mint amit a hőszigeteléssel villantottak..szomorú a helyzet más berkekben is. Saját erőből semmiféle támogatás nélkül is felébe kerülne az emlitett hőszigetelés , mint amit önök kiszámoltak. Mi is reméljk, hogy folytatja az új városvezetés amit önök elkezdtek, csak egy kicsit másképp !!!! Mi a lakónegyedünkben addig valahogy nem tudunk mosolyogni...idézve kedves szavait...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."