Országos » Gazdaság

Romániában drágul a legjobban a benzin

A múlt évben országunkban 38 százalékkal növekedett az üzemanyag ára, de a benzin ellenértékét figyelembe véve még így is Európa legolcsóbb államai közé tartozik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

tankolasjo
tankolasjo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 15., 13:47
0 hozzászólás. 


Az összes uniós tagállam közül a romániai benzinár mutatta a legnagyobb növekedést 2009-ben, ezt bizonyítják az európai statisztikák. Olyan államokkal szemben történik mindez, mint például Németország vagy Franciország, ahol a behozott olajipari termékek a fogyasztás 90 százalékát teszik ki, míg Romániában csupán a fogyasztás felét importálják - a többit helyileg állítják elő.

tankolasjo

Országunkat, már ami a magas benzinárat illeti Szlovénia követi, ott a drágulás mértéke 34,8 százalék. A sor másik végén Hollandia áll, ahol mindössze 7,9 százalékkal emelkedett az üzemanyag ára a 2009 január-december közötti időszakban. Bármennyire is furcsán hangzik, de országunkban még így is szinte a legolcsóbban juthatunk üzemanyaghoz egész Európa-szerte. Egyedül Bulgáriában kedvezőbb a benzinár.

A gázolaj ellenértékénél nem tapasztalható ekkora növekedés - ez csupán 11,1 százalék - viszont így is duplája az európai átlagnak. Magyarországon és Nagy-Britanniában lett az elmúlt évben nagyobb az efajta üzemanyag ára, és Litvániában valamint Máltán szinte csökkent a gázolaj értéke.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."