Gazdaság » Trendek

Most érdemes benzint venni

A kőolaj világpiaci árának csökkenése és az üzemanyag-forgalmazók árleszállítási akciói miatt 6 lej alá is eshet a benzin ára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Máma már nem növekszik tovább
Máma már nem növekszik tovább
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ECONOMICA.NET
2014. október 25., 14:15
0 hozzászólás. 

Legalábbis szombaton és vasárnap már 6 lej alatt kapható néhány típusú benzin az alacsonyabb árpolitikát folytató töltőállomásokon.

Az OMV Petrom például mind a benzin, mind a gázolaj esetében 4 banival csökkentette péntek éjszaka a literenkénti árat. A legkiterjedtebb töltőállomás-hálózattal rendelkező cég hétvégi árcsökkentő akciót is bejelentett, így összesen 7 banival olcsóbban vásárolható nála a benzin és a GPL.

Az árcsökkentést követően a vállalat legolcsóbb benzinkútjainál 5,7 lejre esik vissza a benzin ára. A legalacsonyabb árfekvésű Petrom töltőállomás egyébként a Neamț megyei Romanban található, ott 5,67 lejbe kerül a standard benzin, az extráért 6,18 lejt kérnek literenként, a gázolajért 5,93 és 6,17 lejt kell fizetni. 

Udvarhelyen az OMV Petrom honlapján (a linken folyamatosan lehet ellenőrizni az ár alakulását) található információk szerint a 95-ös benzin szombaton délután 5,92 lejbe, a 99-es 6,4-be, a standard gázolaj 5,95, az extra pedig 6,24 lejbe került. A Mol töltőállomásnál a 95-ös benzint 5,97 lejért, a 99-est 6,6-ért, a gázolajat 6,01 és 6,32 lejes áron adják.

A kőolaj világpiaci ellenértéke az utóbbi időben jelentősen csökkent a nagyobb kínálat miatt. Az Egyesült Államokban a kőolaj kitermelése közel áll ahhoz, hogy meghaladja az utóbbi 30 év maximumát, Oroszországban pedig a posztszovjet időszak csúcsát. A helyzet megváltozhat, miután Szaúd-Arábia várhatóan a következő napokban bejelenti a termelésének csökkentését. Szeptember óta 11, júliustól pedig 30 százalékkal vált alacsonyabbá a kőolajtermékek ára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."