Országos » Gazdaság

Nulla kamatos kölcsönt adna az állam a fiataloknak

A kölcsön kapott pénz gyakorlatilag bármire felhasználható, a tanulmányok folytatásától a házépítésig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

robor
A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2018. május 31., 14:45
0 hozzászólás. 

Legkésőbb jövő héten elfogadjuk a nulla kamatos kölcsönről szóló programot, amelynek 80 százalékáért az állam vállal kezességet – jelentette be szerdán Viorica Dăncilă. A miniszterelnök szerint amennyiben sikerül megszerezni az összes szükséges jóváhagyást, a vonatkozó dokumentumot már a kormány e heti ülésén elfogadhatják.

„Ezt a pénzt tandíjakra, oktatási felszerelésekre, számítógépekre, vagy egészségügyi szolgáltatásokra, gyógyszerek, műtétek árának fedezésére lehet költeni, illetve felhasználható a sport és kultúra különböző területein" – mondta el a miniszterelnök, aki hozzátette: várhatóan egymilliárd lej körüli összeget különítenek el erre a célra.

Viorel Ştefan miniszterelnök-helyettes kedden közölte, hogy a kormány jövő héten elfogad egy olyan programot, amely 80 százalékos állami garanciával nulla kamatos kölcsönt biztosít elsősorban 16 és 26 év közötti fiataloknak, de bizonyos körülmények között 26 és 55 év közötti személyek is igénybe vehetik. Az ebből származó pénzt elsősorban az oktatás, az egészségügy, sport és kultúra területén kell befektetni, de lakásvásárlásra is fordítható.

A tervezet szerint a 16 és 26 év közötti fiatalok legtöbb 40 ezer lejes kölcsönt vehetnek fel, anélkül, hogy munkaviszonyuk lenne. Az összeg további 20 ezer lejjel egészíthető ki, ha az ügyfél a kölcsön megtérítése alatt munkát vállal. A 26 és 55 év közötti állástalan személyek is jogosultak lesznek egy legtöbb 35 ezer lejes kölcsönre, ami szintén 20 ezer lejjel toldható meg, ha az illető munkába áll. A kölcsön után számított kamatot és a banki illetékeket az állam fizetné. A kölcsön kapott pénz gyakorlatilag bármire felhasználható, a tanulmányok folytatásától a házépítésig.

Számítások szerint mintegy 8 millió román állampolgár fordulhat legtöbb 40 ezer lejes, kamatmentes kölcsönhöz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."