Országos » Gazdaság

Drágulni fog a földgáz

Jövő télen drágább lesz a földgáz az olajárak növekedése miatt a Romgaz kereskedelmi igazgatója szerint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

foldgaz
Az olajárak befolyásolják a gáz árát is. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. június 18., 14:30
0 hozzászólás. 

A Capital folyóirat által tartott energiaügyi konferencia keretében Vasile Ciolpan, a Romgaz kereskedelmi igazgatója azt mondta: a télen felhasználásra kerülő gáz a tartalékokból és jelenlegi termelésből tevődik majd össze, amelyhez a legnagyobb fogyasztás időszakában import gázt is hozzá kell adniuk. Ez minden évben így történik a leghidegebb periódusokban, tette hozzá Ciolpan.

Azt is közölte: a tervek szerint halad a gáztartalékok elraktározása, jelenleg a Romgaz 3 milliárd köbméter gázat képes tartalékolni föld alatti raktáraiban, ebből a tél keménységétől függően 2,2 - 2,4 milliárd köbméternyit használ fel általában. Az előző telek tapasztalatai azt mutatják, hogy a csúcsfogyasztás időszakaiban szükség lesz import gázra is – nyilatkozta az igazgató.

Frank Hajdinjak, az E.ON Románia igazgatója május végén azt mondta, hogy jelentősen meg fog nőni úgy a hazai, mint az import gáz ára a következő télen az olajárak növekedése következtében. Már az elmúlt télen is 20 százalékkal megnőtt az azt megelőző télhez képest az import gáz ára – ismertette Hajdinjak.

Anton Anton energiaügyi miniszter viszont állítja, hogy nem fog emelkedni a földgáz ára a következő télen. Két héttel ezelőtt azt kérdezték tőle újságírók, miként fogja megvédeni Románia a fogyasztókat a gázárak növekedésével szemben, de Anton Anton erre csak annyit felelt: „nem igaz" – anélkül, hogy érvekkel alátámasztotta volna kijelentését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."