Itthon » Ifjúság

Tusványos - immár huszonkettedszerre

Délelőtt agytágítóké, este a bulié a főszerep. Pálinkát be lehet hozni a táborba, sört viszont nem, és a medve is bejár. Dübörög a 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Tusvanyos2011_Jul21
Tusvanyos2011_Jul21
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 21., 12:12
0 hozzászólás. 

Alig érkezne be az ember a Tusványosi táborba máris meglepetéssel találkozik, hiszen egy villanyoszlopon A4-es ívlapon azzal a figyelmeztetéssel szembesül, hogy sört nem szabad behozni a táborba. A tiltás viszont a pálinkára nem vonatkozik, úgy hogy máris jobb kedvvel lehet továbbmenni a végcél felé.

Utóbbi helyen már az első napon nagy nyüzsgés volt. Elfogadható áron adják a sört, a kávé drága, de vannak olcsó helyek csak meg kell találni. Lehet venni csempész cigit 7 lejért, igaz csak akkor, ha legalább egy „kartonnal" veszel. Több helyen érezni a fű illatát. Igazi fesztiválos hangulat van este, ami után nagyon nehéz másnap felkelni és előadásokra elmenni.Tusvanyos2011_Jul21

S még nehezebb a sor végét látni s főleg kivárni a zuhanyzók előtt reggel. Körülbelül 30 perc vagy egy óra míg sorra lehet kerülni egy gyors mosdásra, de legalább van meleg víz. Korán reggel nem meglepő az egészségügyi ellenőrök járkálása sem, ám az elmúlt évekkel ellentétben már nem a büntetésekkel kezdenek, hanem csak figyelmeztetnek.

Így aztán jöhetnek az agytágítók. Sok magyarországi előadó megpróbálja az ott bevált módszereket, ötleteket elmesélni nekünk, hogy hogyan fejlesszünk, hogyan legyünk jó gazdák, hogy legyen az erdélyi magyarnak ipara és hogyan politizáljon. Csak ezekkel az a baj, hogy a politizálást leszámítva nem vevő a nép. Szép, irigylésre méltó módszerekről beszélnek, de közben elfelejtik, hogy az erdélyi társadalom máshogyan tevődik össze, egyazon módszerek nem alkalmazhatóak még egy szűk régión belül sem nemhogy Erdély szintjén.Tusvanyos2011_Jul21

Politikusok is vannak a táborban, természetesen rövidnadrágban. És beszélgetnek és igyekeznek közvetlenek lenni. Több érdekes, tartalmas előadásra is sor került, ezt nem tagadjuk.

És amire rájöttünk, de nem ért minket váratlanul, eléggé kampány-hangulat van a táborban. A politikai tartalmú beszélgetések mind az RMDSZ és az EMNP, illetve MPP harcát vetítik elő. Van aki borúlátó, van aki utópisztikus van aki szerint az RMDSZ úgyis lenyakal mindenkit.

És ahogy azt minden Tusványoskor megszokhattuk, eljött a vihar ideje is. Több előadó- és sörsátrat elvitt az erős szél a második napon. A nagy meleg helyét a rossz idő, az eső és a sár vette át. Ez viszont senkit nem tántorít el attól, hogy egy jót bulizzon. A Csűrben, a Missz sátorban, a G sátorban, a Penge sátorban és a sportcsarnokban hatalmas bulik vannak.Tusvanyos2011_Jul21

És senkinek nem veszi el a kedvét a medve sem, ami bejár a táborba. Legutóbb a Keskeny-út sátornál bukkant elő ráijesztve az ott tartózkodókra.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."