Itthon » Intézmények

Elbocsátások az udvarhelyi postán

Jelentős leépítésbe kezd a Román Posta, az intézkedések városunkat is érintik. A megyei igazgató tiltakozásul lemondott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

posta
posta
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. július 05., 15:15
1 hozzászólás. 

Nem ért egyet a postai átszervezésekkel Barti Tihamér, a megyei posta igazgatója, ezért tiltakozásként benyújtotta lemondását. Információink szerint drasztikus intézkedések várhatók, például több állás és a teljes Bethlen-lakótelepi postahivatal átalakul vagy megszűnik.

Hargita megyében összesen 466 alkalmazottja van a postának. A bukaresti rendelkezések szerint összesen 59,75 normát kell leépíteni, egy norma nyolc óra munkaidőt jelent, így nem hatvan embert kell elbocsátani konkrétan, hanem több mint hatvan alkalmazottat fog érinteni az intézkedés – magyarázta portálunknak Barti Tihamér.

b-2655

Minden bizonnyal lesznek olyanok, akiknek megszűnik az állásuk, illetve olyanok is, akiknek ezentúl kevesebb munkaidőben kell ugyanazt a munkát elvégezniük.

Tizenöten önként mennének

„Nem volt átlátható megyei szinten az, amit a bukaresti vezetés kért tőlünk – hiába kértem írásban, hogy mutassák és magyarázzák meg, hogy miért jöttek ki ezek a számok" – mondta a lemondott igazgató. Hozzátette, eddig tizenöt alkalmazott jelezte, hogy önként, végkielégítéssel hagyná el a postát. A végkielégítések összege a régiségtől függően 3 és 30 havi fizetés között lehet, de ezt a távozók nem egy összegben, hanem továbbra is havi összegekben kapnák.

Székelyudvarhelyen két postahivatal működik: az 1-es számú, a Kossuth Lajos utcában 28 alkalmazottal és a 3-as számú, a Győzelem utcában tíz munkatárssal. Ezeken kívül ugyancsak a Kossuth utcai székhelyen működik a vidéki postahivatalokat irányító hivatal is, ahol 24 alkalmazott dolgozik, tehát összesen 62 alkalmazottja van Udvarhelyen a postának.

Barti Tihamér közlése szerint a bukaresti számítások szerint „majdnem öt személlyel van több". Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy az átszervezés pontosan hogyan fog lezajlani, de a Bethlen-lakótelepi postahivatal (amelynek épülete Barti szerint az Urbana Rt. tulajdona, a posta csak bérli) feltehetően ügynökséggé alakulhat át, ami azt vonja maga után, hogy a postások a Kossuth utcában veszik fel a küldeményeket, és viszik a címzettekhez.

Mi lesz a nyugdíj-kézbesítéssel?

Arra a kérdésünkre, hogy a nyugdíjak kézbesítésének idejét befolyásolja-e majd az átszervezés, a lemondott igazgató nem tudott egyértelmű választ adni. Mint mondta, a posta autonóm módon kellene, hogy működjön a megyében, hisz – bár az adatok nem nyilvánosak – a Hargita megyei posta egyértelműen profitot termel. Ennek ellenére az átszervezés nagyon érinti az itteni alkalmazottakat, például a városon kívüli hivatalok is megszűnhetnek.

„Nem olyan fából faragtak, aki bukaresti kérésre hajt végre leépítéseket." – indokolta Barti a lemondását, hozzátéve, hogy az átszervezés még ebben a hónapban elkezdődik.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2013-07-06 15:52:50
na legalább a sok panasz megszűnik a 3-as számú hivatal bezárásával,úgy sem volt fényes a kiszolgálás

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."