Színes » Érdekességek

Postán rendeltek drogot

50 kg khat levél érkezett hét csomagban két Konstanca megyei személy nevére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

KhatLevel
Khat levelek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 18., 11:06
0 hozzászólás. 

Az országos vámhatóság szerint június elején a konstancai vámosok 50 kg khat levelet találtak, ami hét csomagban érkezett Etiópiából és Nigériából Konstancára. Természetesen bűnügyi eljárást indítottak a két címzett ellen, a leveleket pedig átadták a bűnüldöző szerveknek.

A khat származási helye Észak-Afrika és az Arab-félsziget. Ez a fa vagy cserje 6-8 méter magasra is megnőhet. A levelei csillogóak és fűrészes szélüek. Igen jól bírják a szárazságot.

Az 1900-as évek elején fedezték fel a tudósok a khatban levő 5 fő hatóanyagot, amelyek a növény pszichotróp hatásaiért felelős alkaloidák. Ezek a cathin, cathinin, cathidin, edulin és ephedrin. A legjelentősebb a cathin, amely közeli rokonságban áll az ephedrin-el és az amfetanine-al.

Tradicionális fogyasztása a Jemenben és Etiópiában élő emeberknél hosszú múltra tekint vissza. Ez a növény meghatározó szerepet játszik a házasságkötésekben, vallási szertartásokban, ünnepségekben. A khat rágás egy szertartásos esemény volt, amelyen általában csak férfiak vehettek részt, és egy külön helyiségben tartották.

Forrás: gomoa.net



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."