Itthon » Intézmények

Hét juh égett el Homoródújfaluban

Cigarettacsikk és rövidzárlat okozott tüzet hétvégén. Előbbi Korondon, utóbbi Homoródújfaluban történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Tűzoltók
Tűzoltók
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 17., 13:17
0 hozzászólás. 

A korondi tűzről március 14-én 15 óra 46 perckor értesítették a székelyudvarhelyi tűzoltókat, akik két autóval siettek a helyszínre.

A korondi Malom utcában gyulladt ki egy gazdasági melléképület terasza 5 négyzetméteren A faszerkezetben keletkezett lángokat a korondi önkéntesek és helyi lakosok segítségével lokalizálták, majd 17 óra 10 percre eloltották.

A tüzet feltehetően egy eldobott cigarettacsikk okozta. A tűzoltók munkájának köszönhetően 260 ezer lejben mentettek meg javakat, a kár értéke 1 400 lej.

Március 15-én 15 óra körül az Oklándhoz tartozó Homoródújfaluba riasztották a székelyudvarhelyi tűzoltókat, ahol egy istálló gyulladt ki.

A két tűzoltóautó érkezésekor az istállóról már átterjedtek a lángok két másik melléképületre.

A székelyudvarhelyieket homoródszentmártoni, lövétei, oklándi és székelyzsombori önkéntesek, illetve helyiek segítették, akik 5 autóval siettek a helyszínre. A tüzet 18 óra 20 percre sikerült eloltani.

A tűz martalékává vált egy pajta 50 négyzetméteres felületen, 150 kg széna, az istálló tetőszerkezete 70 négyzetméteren, illetve megrongálódott egy fatartó 35 négyzetméteren.

Szintén a tűzben égett el egy istálló tetőszerkezete (60 négyzetméteren), két ablak, egy ajtó, megközelítőleg 500 kg szalma, iilletve egy fa épület 30 négyzetméteren. Elpusztult hét juh is.

A harmadik melléképület tetőszerkezete 96 négyzetméteren égett le.

A tüzet vélhetően egy rövidzárlat okozta. A tűzoltók munkájának köszönhetően 27 állatot (20 kecskét és 7 disznót) mentettek meg, illetve 160 ezer lej értékben anyagi javakat. A kár értéke 26 ezer lej.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."