Itthon » Intézmények

Hálózatba tömörülnek az önkéntes tűzoltók

Szentegyházán alakul meg a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltók Hálózata.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Tűzoltók
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 19., 16:16
0 hozzászólás. 

Hargita, Kovászna és Maros megye több mint 50 önkormányzatának 200 önkéntes tűzoltója vesz részt március 22-én azon a szakmai konferencián, amelyen aláírják a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltók Hálózatának alapító okiratát.

A Magyar Tűzoltók Szövetségével történő együttműködés lehetővé teszi a helyi tűzmegelőzési, tűz- és kárelhárítási feladatok ellátásához szükséges eszközállomány javítását, az önkéntes tűzoltók képzését, a tűzoltó hagyományok megőrzését, az utánpótlás nevelését és a nemzetközi találkozókon történő képviseletet.

A hálózati együttműködés további célja, hogy szükség esetén, így tűzesetek, árvizek, tömeg-balesetek, ipari katasztrófák bekövetkeztekor az önkéntes tűzoltó hálózat tagszervezetei azonnal mozgósíthatók legyenek és a hivatásos egységekkel összehangoltan tudjanak segítséget nyújtani.

A magyarországi és székelyföldi önkéntes tűzoltóság hagyományosan jó szakmai kapcsolatára építve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére a Magyarországi Tűzoltó Szövetség támogatásával, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének szervező munkája eredményeképpen jön létre a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltók Hálózata.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."