Itthon » Intézmények

Mozgásfejlesztési rehabilitációs központ nyílt

A Villanytelep utcában található a járóbeteg típusú kezelőközpont, amely lehetővé teszi a mozgássérültek folyamatos terápiáját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

fotó: varoshaza.ro
fotó: varoshaza.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 20., 12:25
0 hozzászólás. 

Felnőtt és gyermek mozgássérültek számára válik elérhetővé az azonnali rehabilitációs kezelés Székelyudvarhelyen. A járóbeteg típusú központ szolgáltatásait azon mozgássérült személyek vehetik igénybe, akik elvégeztek egy tíznapos komplex rehabilitációs kezelést, pontos klinikai vizsgálat alapján.

Ilyen esetekben a következő kezelés négy hónap múlva kezdődhetne, ami óriási kiesés volna számukra, mivel abban az esetben a mozgásterápia nem folyamatos.

Ez az időszak mostantól nem esik ki, hisz ugyanazon kezelőlappal biztosítják a mozgásterápia folyamatosságát, időpont-egyeztetés alapján. A cél az, hogy minden mozgássérült legalább heti egy-két alkalommal gyakorolhassa egyéni mozgásterápiáját, szakember segítségével, hiszen a rendszeres mozgásterápia mindenképpen pozitívan hat a stabilizálódására, a mozgásállapot javítására, az izomerő megtartására, az önállóság fejlesztésére – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

A rehabilitációs központ a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnak, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének, valamint a Soha ne add fel! Egyesület összefogásának és együttműködésének eredményeként nyílhatott meg. A helyi támogatók és önkéntesek segítségével létrejött intézmény fenntartásába a polgármesteri hivatal egy személy fizetésével és a helyiség biztosításával szállt be.

„Továbbra is segítjük, támogatjuk a központ munkáját lehetőségeink szerint" – mondta el a keddi átadón Bunta Levente polgármester.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."