Itthon » Közélet

Fogas kérdés a Villanytelep utcában

A város fogorvosi rendelő-központjának számító épület borzalmas állapotára keresik a megoldást az orvosok és a városvezetés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

scan0003
scan0003
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 29., 19:51
0 hozzászólás. 


A tegnapi tanácsülésen mutatta be a Villanytelep-utcai fogorvosi rendelők helyzetét a tanácsnak Dr. Erős Ágnes fogorvos, egyike azon négy szakmabelinek, akik szerződésben állnak a megyei biztosítópénztárral. Megkeresésünkre a doktornő elmondta, az épület katasztrofális állapotban volt, a folyamatos beázásokat és csőrepedéseket a fűtés hiánya és az omladozó, penészes falak csak tovább tetézték.

scan0003

Elmondása szerint ők jelenleg a Polgármesteri Hivataltól bérlik az épületet, akikhez háromszor is fordultak kéréssel pénzügyi támogatás reményében. Mint megtudtuk, ezekre nem kaptak iktatott választ, ezért az épületben dolgozó négy fogorvos közösen teremtett elő 20.000 lejt, melyből a tavalyi év nyarán sikerült felújításokat végezni az épületen.

A fogorvosnő elmondta, nem az épület bérleti díjával van problémájuk – ami egyébként a tegnapi tanácsülés egyik vitapontja volt –, hanem azt szeretnék elérni, hogy az épület ne kallódjon el, hiszen fontos köztevékenység folyik benne (a városban csak ez a négy fogorvos látja el a 18 éven aluliak fogászati kezelését). Emellett szeretnék, ha a város támogatná az épület felújítását, rendbetételét, még ha ez kis lépésekben is történne. Erős doktornő elmondta, újabban érkeztek ígéretek támogatásra, ezért remélik, hogy hamarosan megoldódik az épület helyzete.

A Polgármesteri Hivatal részéről Tikosi László technikai igazgatót kérdeztük az ügyben, aki elmondta, a fogorvosok korábban is kaptak kisebb támogatásokat, ám egyelőre akadály, hogy az épület adminisztrációját a városi kórház végzi. Megtudtuk, folyamatban van ennek megoldása, már minden készen áll annak érdekében, hogy az épületet véglegesen visszajuttassák a város gondozásába. Tikosi elmondta, hogy a kórház igazgatójával már megbeszélték az ügyet, még egy tanácsi határozatra is szükség lesz, ám várhatóan március elejére megtörténik a tulajdonjogi viszonyok rendezése. Amint ez az akadály elhárul, megkezdődhet a fogorvosok igényeinek és az épület állapotának részletes felmérése, valamint az érdemi segítségnyújtás, mondta el a hivatalnok.

Néhány fotó az épület felújítás előtti állapotáról. Azóta a hibák némelyikét kijavították, ám a mai napig sok probléma maradt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."