Itthon » Intézmények

Igényelhető a fűtéspótlék

Csütörtöktől lehet fűtéstámogatást kérvényezni a lakószövetségeknél és a polgármesteri hivatalnál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Ne a fűtést csavard le, inkább kérj támogatást! Illusztráció
Ne a fűtést csavard le, inkább kérj támogatást! Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. szeptember 28., 15:51
0 hozzászólás. 

November és március között fűtéspótlékban részesülnek azok a gázzal, villanyárammal vagy fával fűtő családok, amelyeknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a 615 lejt, illetve a távfűtésen lévők, ahol az egy főre eső nettó jövedelem kevesebb, mint 786 lej, az egyedül élők esetében 1082 lej.

A formanyomtatványokat szeptember 29-étől vehetik át a jogosultak: a tömbházban élők a lakástulajdonosi társulásoknál, a gáz- és villanyfűtéses házak lakói, illetve a fával fűtők pedig a polgármesteri hivatalnál. A formanyomtatvány letölthető a hivatal honlapjáról is.

A saját felelősségre kitöltött formanyomtatványt személyesen adhatják le október 11. és 27. között a távfűtésesek, a gázzal és villannyal fűtők a lakószövetségeknél. A fával fűtők és azok, akik nem tartoznak lakástulajdonosi társuláshoz, a polgármesteri hivatal szociális osztályán nyújthatják be igénylésüket (7-es számú iroda).

A gázzal és villannyal fűtőknek a nyomtatványt a gáz- és villanyszerződés címzettje nevére kell kitölteniük, kivéve az albérletben lakókat. A nyomtatványhoz csatolniuk kell egy gáz- illetve villanyszámlát.

A kéréshez mellékelni kell továbbá minden családtag személyazonossági igazolványának másolatát (14 év alattiak esetén a születési bizonyítványok másolatát), bírósági végzést örökbe fogadott gyerek, gyerekelhelyezés vagy gyámkinevezés esetén, a lakás adásvételi szerződését vagy bérleti szerződését, személygépkocsi törzskönyvmásolatát, illetve a jövedelmet igazoló aktákat (fizetésigazolás, nyugdíjszelvény, munkanélküli segély, gyereknevelésről szelvény vagy végzés másolata).

Ezek hiányában a jövedelmet vagy annak hiányát igazoló iratot a pénzügyi igazgatóságról lehet kérni, vagy kézzel írott nyilatkozatot lehet mellékelni az alkalmi jövedelmekről.

Fontos a kérés kitöltése előtt az utolsó oldalon levő táblázat ellenőrzése: amennyiben a család használatában van bármi az ott feltüntetett javak közül, az illető nem jogosult fűtéspótlékra – figyelmeztet a polgármesteri hivatal.

Az egyszer megítélt támogatás a fűtésszezon végéig érvényes. Ha a jogosultsági állapot változik (nő vagy csökken az egy főre eső jövedelem, változik a család összetétele), ezt közölni kell a változástól számított öt napon belül. Bővebb információ a hivatal szociális osztályán vagy honlapján kérhető.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."