Itthon » Intézmények

Udvarhelyre jönnek a gyermekmentők

Vasárnap az Eszterlánc Napközi Otthonban vizsgálnak gyerekeket a magyarországi Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat orvosai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Széles körű vizsgálatokat végeznek a Gyermekmentő Szolgálat orvosai. Illusztráció
Széles körű vizsgálatokat végeznek a Gyermekmentő Szolgálat orvosai. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. október 06., 09:58
0 hozzászólás. 

A tanintézetben délután két órakor kezdi meg a munkát az önkéntes program gyermekorvosa, urológusa, orr-fül-gégésze, audiológusa, bőrgyógyásza és kézsebésze. A vizsgálat ingyenes, de előjegyzéshez kötött: feliratkozni a napköziben, a 0266-214482-es vagy a 0744-135083-as telefonszámon lehet.

A szervezők kérik a szülők türelmét a vizsgálatra várva.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai október 8. és 15. között vizsgálják az erdélyi pácienseket. A gyógyítók évente kétszer utaznak Magyarországról Hargita megyébe, ezúttal 19 egészségügyi szakember vesz részt a Székelyudvarhelyt, Csíkkarcfalvát, Madéfalvát, Tusnádot, Csíkszentmártont és Csíkszeredát érintő körúton.

Az önkéntes orvosok a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben díjmentesen szűrik, vizsgálják, illetve kezelik a rászoruló gyerekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.

Az esemény tájékoztatója szerint 2015-ben a szervezet önkéntesei több mint 10 000 vizsgálatot végeztek, ezek eredményeképp 40 gyermek magyarországi műtétjét és gyógykezelését végezték el, illetve 54-en jutottak ingyenesen szemüveghez.

Az orvoscsoportban csecsemő- és gyermekgyógyászok, gyermek neurológus, gyermek fül-orr-gégész, gyermek szemész, szülész-nőgyógyászok, gyermek urológus, gyermek bőrgyógyász, kézsebész, mentőápolók, medikus és szakorvosjelöltek vesznek részt.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja is csatlakozik az egyhetes körúthoz. A mobil rendelőben dolgozó orvosok szűréseket, vizsgálatokat végeznek és tanácsadást tartanak. 2015-ben közel 800 nőgyógyászati szűrést végeztek, 21 páciensnél derült fény súlyos elváltozásra, amelyben műtéti beavatkozás vált szükségessé, 62 esetben gyógyszeres terápiára volt szükség. A műtéteket, gyógykezeléseket a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kollégák végzik el, akikkel jó szakmai kapcsolatot ápolnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."