Itthon » Intézmények

Eltűnnek a kábelek a városközpontból

Még idén a föld alá helyeznék a vezetékeket Székelyudvarhely központjában, a városháza elkezdte az egyeztetéseket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

kabelek
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. február 23., 12:06
1 hozzászólás. 

A Székelyudvarhely központjában található kábelrengeteg földbe helyezéséről egyeztetettek szerdán a polgármesteri hivatal, valamint az érintett vállalatok képviselői – értesít a városháza közleményében.

Az egyeztetésen jelen volt Orbán Árpád alpolgármester, a városháza fejlesztési és beruházási valamint műszaki igazgatóságai, a Helyi Rendőrség, valamint az urbanisztikai osztály vezetői.

A szakcégek képviseletében Antal Imre, az Electrica hálózatbővítési vezetője, a tervező, a kivitelező Electroprecizia Group, illetve a központ környékén hírközlési-adatszolgáltató (televízió, internet, telefon) cégek képviselői vettek részt a tárgyaláson.

A városháza terve szerint idén az összes felszíni kábelt behelyeznék egy védőcsőbe, a föld alá, ennek műszaki paramétereiről, valamint a központ műemlékeinek védelméről, a munkálatok beütemezéséről, a szolgáltatások zavartalan üzemeltetéséről és az érintettek tájékoztatásáról esett szó a találkozón.

A munkát várhatóan 40 napon belül kezdik el az időjárás függvényében és hat hónapra tervezték – közölte Antal Imre igazgató.

Hat hónap, de az is lehet, hogy négy

A munkálatot kivitelező cég képviselői elmondták, hogy szeretnék négy hónap alatt elvégezni a feladatot, ám ehhez napi pontosságú tervezés, fegyelem és minden érintettnek az együttműködése szükséges.

A közvilágítás mellett hét hírközlő-adatszolgáltatót – RDE, NextGen, UPC, Sigmasoft, Romtelecom, Vodafone, Orange – érint a munka, melynek befejezésével eltüntetik a villanyoszlopokat és kábeleket a város történelmi központjából.

Az érintett zónákban, a járdák alatt egy védőcsőben helyezik el a kábeleket (Kossuth Lajos utca, Városháza tér, Márton Áron tér, valamint a Bethlen Gábor utca alsó szakasza), az ásások nyomait leaszfaltozzák, szürke dobozokat helyeznek el, azokba csatlakozhatnak majd a jövőben az új ügyfelek.

Antal Imre szerint szakaszosan csatlakoztatják rá a lakókat az új rendszerre, terveik szerint nem kell tartós kiesésekre számítani sem a villanyáram, sem az adatszolgáltatások terén.

A polgármesteri hivataltól egy szakember fogja koordinálni a munkát, az ő kezében futnak majd össze az információk. A hivatal – a közlemény szerint – úgy látja, szükséges a kábelrengeteg által elcsúfított környezet felszámolása és bíznak benne, hogy az eredmény elnyeri a városlakók tetszését is.

A kivitelező cég arra kérte az hírközlő-adatszolgáltatókat, hogy március elsejéig juttassák el hozzájuk szolgáltatási térképüket az adott zónákból, hogy tudják összehangolni azt az áramszolgáltató térképével.

A következő találkozót ebben a témakörben március 9-én tartják.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2017-02-23 18:04:08
koltoztetes
Vajon mennyibe kerulhet a munkalat? Az egyik telepulesen egy villanyoszlop atkoltoztetesere az Electrica 40 ezer lejes arajanlatot adott.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."