Itthon » Intézmények

Többórás ünnepség lesz október 23-án

Fáklyás felvonulással, szabadtéri kiállításal, filmvetítéssel és a Vasszékely-díjak átadásával ünnepel Székelyudvarhely.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

1956-forradalom
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. október 18., 13:25
0 hozzászólás. 

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való székelyudvarhelyi megemlékezésre délután 3 órakor már gyülekezhetünk a városi kórháznál, ugyanis a Haáz Rezső Múzeum és Vác Város Levéltára szabadtéri kiállítását nyitják meg.

17 órakor a mozi nagytermében mutatják be az udvarhelyszéki 56-os elítéltekről szóló, Vasszékelyek című dokumentumfilmet. A filvetítés után, negyed hétkor a moziterem előtt a polgármesteri hivatal munkatársai kiosztják a felvonuláshoz szükséges fáklyákat. Fél hétkor kezdődik a fáklyás felvonulás, ennek útvonala a mozitól a ferences templom melletti '56-os emlékműhöz vezet majd, ahol 19 órakor hallgathatjuk meg az ünnepi megemlékezést. A koszorúzásra jelentkezhetnek az intézmények, szervezetek és magánszemélyek a 0733-313010-es telefonszámon.

20 órai kezdettel a városháza Szent István-termében átadják az idei Vasszékely-díjakat, azt egy öttagú bizottság dönti el, hogy kik kapják. A 2016-ban alapított Vasszékely díj egy művészi kivitelezésű bronz emlékplakettből és díszoklevélből áll. A plakett Gálát Lajos Vas-székely elnevezésű öntöttvas alkotásának másolata, tartalmazza a „82-es Vas-székely" feliratot, illetve az 1917-es jelzést. Idén október 10-ig lehetett nevesíteni az arra érdemeseket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."