Itthon » Közélet

Mi október 22-én emlékezünk 1956-ra

Vasszékely díjakkal és Varga Miklóssal készül az előrehozott megemlékezésre a polgármesteri hivatal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A 20. század szabadságharcára emlékeznek a hétvégén. Illusztráció: Szatmar.ro
A 20. század szabadságharcára emlékeznek a hétvégén. Illusztráció: Szatmar.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. október 18., 11:24
0 hozzászólás. 

Nem vicc! Az esemény Facebook-oldalán a bizonyíték: Székelyudvarhely idén október 22-én, szombaton emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra, az esemény hatvanadik évfordulóján.

A megemlékezésre délután 5 óra 40 perckor gyülekeznek a lakók a Márton Áron téren, ahol a polgármesteri hivatal munkatársai kiosztják a felvonuláshoz szükséges fáklyákat. Délután hatkor kezdődik a fáklyás felvonulás, ennek útvonala a Vasszékely szobortól a Városháza téren át a Barátok templomáig vezet.

Az ünnepség 18 óra 15 perckor kezdődik a Mártírok emlékművénél, a megemlékező beszédet és koszorúzást követően a fáklyás menet a Kossuth Lajos utcán át a Stúdió mozi épületéig halad. A koszorúzásra péntek délig jelentkezhetnek az intézmények, szervezetek és magánszemélyek a 0733-313010-es telefonszámon.

19 órától ünnepi műsort tartanak a Stúdió Mozi nagytermében, ennek során Gálfi Árpád polgármester első alkalommal ad át Vasszékely díjat öt fiatal székelyudvarhelyinek. Este fél nyolckor Varga Miklós lép színpadra.

A 2016-ban alapított Vasszékely díjról a Városháza a következő leírást közölte: művészi kivitelezésű bronz emlékplakettből és díszoklevélből áll. A plakett Gálát Lajos Vas-székely elnevezésű öntöttvas alkotásának másolata, ezért tartalmazza a „82-es Vas-székely" feliratot, illetve az 1917-es jelzést.

A díjat évente legtöbb öt olyan 25 és 45 év közötti személy kaphatja meg,

 

- akiknek állandó lakhelye Székelyudvarhely

 

- aki jelentős mértékben hozzájárul a város fejlődéséhez gazdasági, kulturális, művészeti, publicisztikai, pedagógiai, építészeti, technikai, tudományos, természetvédelmi, illetve sport terén, vagy emberségben, jótékonykodásban, illetve a közéletben példamutató egyéniség

 

- aki jelentős mértékben szerepet vállal a város gazdasági és kulturális életének fellendítésében, jó hírnevének öregbítésében, itthon vagy külföldön.

A díj várományosainak neve nem publikus.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."