Itthon » Intézmények

Könyvet kapsz a régi telefonodért

A Föld napjának alkalmából szeretnék, ha bevinnéd az E-hulladékod.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

regitelefonok
Régi telefonok, illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. április 19., 12:00
0 hozzászólás. 

Hétfőn régi mobiltelefonok gyűjtőpontja lesz a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár. Április 22-e, vasárnap a Föld nemzetközi világnapja, emiatt hétfőn, április 23-án 9 és 19 óra között várják, hogy elvidd nekik elavult, romlott, törött, használhatatlan mobil eszközeidet. Bárki, aki mobileszköz hulladékát beviszi a könyvtárba, válogathat antikváriumi könyveik közül.

„Világunk naponta több millió tonna veszélyes hulladékot termel, ennek egy jelentős része elektronikai hulladék. A világ E-hulladékának csak körülbelül 15%-át hasznosítják újra, a többi szemétlerakókon végzi. Mindeközben számos ritka, az elektronikai eszközökben használt fémből viszont már hiány mutatkozik. Mindkét problémára megoldást jelenthetne, ha feleslegessé vált elektronikai eszközök újrahasznosítása sokkal hatékonyabban és nagyobb arányban történne meg, de etikus és környezetbarát módon" – írja a könyvtár Facebook oldalán.

Az Enviromental Protection Agency számításai szerint 1 millió mobiltelefon szétbontásával 18 kg aranyat, 200 kg ezüstöt, 7 kg palládiumot és 7500 kg rezet lehetne kinyerni. Jelenleg azonban úgy állunk, hogy E-hulladék formájában annyi réz tárolódik a szeméttelepeken, ami a bányászott mennyiség harmadának felel meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."