Itthon » Intézmények

Fejbe lőtte magát

Számos alkalommal hívtak mentőt a múlt héten is, főleg szív- és érrendszeri problémák miatt. Még a helikopter is elromlott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Nem tudott felszállni a helikopter fotó: Sinka-Király Levente
Nem tudott felszállni a helikopter fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. június 04., 18:14
0 hozzászólás. 

Múlt héten a szív- és érrendszeri problémák következtében mentőbe kerülő betegek száma volt kiemelkedő a Hargita Megyei Mentőszolgálat 2018. május 28. és június 3. közötti statisztikájában. Magas vérnyomással 64, szívbetegséggel 30, szívinfarktussal 4, agyvérzéssel 20 beteget vittek kórházba.

Csonttörést 7-en szenvedtek, 45 személyt ért valamilyen trauma, testi sértés ért 4 embert, 10-en pedig ittas állapotban kerültek a mentőautóba.

Az emésztőszervi problémák sem kímélték a megye lakóit: felső tápcsatornai vérzéssel 3-an, hasmenéssel 5-en jutottak kórházba.

Epilepsziás roham miatt 3, elmezavarért 12, ájulás miatt pedig 19 emberhez hívtak mentőt. 7-en kómába estek, 4-en rángógörcsöt kaptak, 35-en belázasodtak, és a mentőszolgálat munkatársainak segítségére szorultak.

A légzőszervi megbetegedésekből nem volt hiány: 45 beteget légzéselégtelenség, 1-et pedig asztmás tünetek miatt vittek be. Allergiás reakció 10, égési sérülés 1, mérgezés 2 volt. A kullancs 5-ször, a méhecske és a kutya egyszer támadt oly mértékben, hogy mentős beavatkozás lett a vége.

Közúti baleset 4 volt 6 sérülttel. Egy lázárfalvi személy öngyilkos lett: saját fegyverével fejbe lőtte magát, és nem tudták megmenteni. Ahogy azt a hat személyt sem, akiket már csak elhunytnak tudtak nyilvánítani. Egy ember életét azonban újraélesztéssel mentették meg a helyszínre érkező mentősök.

Múlt pénteken, a gyereknapon sokan láthatták, amint a székelyudvarhelyi stadionhoz megérkezik a SMURD mentőhelikopter, és aztán ott is marad, egy mentőautó pedig elszáguld a helyszínről. A helikopter elromlott, ezért mentővel kellett a beteget Marosvásárhelyre vinni - tudtuk meg a mentőszolgálat munkatársától.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."