Itthon » Kék fény

Az egész megyében közúti ellenőrzést végeznek

Az elmúlt hónapok súlyos közúti balesetei miatt átfogó közúti ellenőrzést végeznek Hargita megye egész területén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendőrkocsi
Láthatósági mellényeket is kiosztanak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 05., 12:27
0 hozzászólás. 

Idén január elseje és augusztus 30. között több súlyos közúti baleset történt, főleg a gyalogosok, a biciklisek, a kismotorosok és a szekeresek között, ezért a megyei rendőrség átfogó ellenőrzéseket végez.

A statisztika szerint a fent említett időszakban 11 súlyos baleset történt gyalogosokkal, ez a súlyos balesetek 11 százalékát teszi ki a megyében. Hárman meghaltak, nyolcan pedig súlyosan sérültek az elmúlt nyolc hónapban. Továbbá a könnyebb balesetek közül 15-öt szenvedtek el gyalogosok és 16 személy sérült könnyebben.

Biciklisekkel 14 súlyos baleset történt, melyeknek 4 halálos áldozata van és 10 személy súlyosan sérült. Továbbá 19 könnyebb balesetben 19-en sérültek meg.

Kismotorosok esetében 10 súlyos balesetet jegyeztek a megyei rendőrségen, melyekben ketten meghaltak, kilencen súlyosan egy személy pedig könnyebben sérült. Öt könnyebb baleset is történt, ezekben öt személy sérült meg.

A szekereseknél a statisztika öt súlyos balesetet mutat, melyekben heten súlyosan és négyen könnyebben sérültek meg. Három balesetben pedig négyen szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A közelgő tanévkezdésre való tekintettel Válaszd az életet (Alege viața) címmel a megyei rendőrség átfogó közúti ellenőrzéseket szervez szeptember 5-én és 6-án 19 és 23 óra között, és szétosztanak mintegy 1000 db láthatósági mellényt a közúti közlekedésben résztvevőknek.

sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."