Itthon » Kék fény

Taxit és sofőrt raboltak a Budvár utcában

Két ittas férfi elvette egy taxisofőr autóját, majd balesetet okozott a II. Rákóczi Ferenc utcában szerdán este. Egyiküket a helyszínen elfogták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendőrautó
Sofőrrel együtt vitték el a taxit
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 13., 10:11
2 hozzászólás. 

Autójának átadására kényszerített egy taxisofőrt szerdán este két fiatalember a Budvár utcában: a taxist a vezető melletti ülésre kényszerítették, egyikük elindította a járművet, de nem jutottak messzire.

Az ügyben jelenleg is folyik a kivizsgálás, minden részletet egyelőre nem sikerült tisztázni. Információink szerint a Budvár utca 41. szám alá hívtak egy taxit, majd egy kocsma elé hajtattak vele. Ott a két ittas férfi megfenyegette a taxisofőrt, majd beültek az autójába úgy, hogy a taxist a vezető melletti ülésre kényszerítették, az indítókulcsot elvették tőle.

A sofőrt egyikük hátulról lefogta, társa pedig elindította az autót – kikanyarodtak a Rákóczira, ahol nekiütköztek egy ott parkoló kocsinak. Ekkor a két támadó elmenekült a helyszínről.

A rendőrség munkatársai nem sokkal később a helyszínre érkeztek kivizsgálni az esetet, s a bámészkodók között megjelent a támadók egyike is (amelyik a hátsó ülésen volt). Őt a taxisofőr felismerte, a rendőrök pedig a helyszínen őrizetbe vették.

Sofőrrel együtt raboltak el egy taxit Székelyudvarhelyen

Fotó: Haáz Sándor

A taxisofőr a Taxi 24 munkatársaként öt hete dolgozik. Mint Istvánffy Csaba, a társaság vezetője az uh.ro-nak elmondta, az autó nagyon megrongálódott, többezer eurós kár keletkezett benne, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Mint mondta, eddig is többször előfordult az, hogy a Budvár utcában lakó romák nem fizették ki egyik vagy másik taxisofőrt, bántalmazás is volt, de ennyire súlyos eset még nem történt.

A korábbi rossz tapasztalatok miatt telefonhívásra nem megy már taxi a Budvár utca romák lakta részébe, de az ott lakók úgy szoktak autót hívni, hogy nem ottani címet adnak meg - most is ez történt, az autót a Budvár utca 41. szám alá hívták. A rendőrségen megtudtuk, hogy folyik a nyomozás, további részleteket későbbre ígértek.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-09-13 11:33:56
Sajnos ennek az ügynek a végleges megoldása törvénybe ütközik
avatar
mzolee
2012-09-13 13:22:47
Es hova lett a taxis osszefogas? (ha van nalunk ilyen) Mas varosokban ilyen esetekben tobb 10 taxis siet kollegaja vedelmere...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."