Itthon » Kék fény

Emberrablásért vettek őrizetbe egy kiskorút

A fiatalember megütött, majd egy taxiba kényszerített egy 16 éves lányt. Őrizetbe vették, eljárás indul ellene.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendőr
A rendőrséget a bántalmazott édesanyja értesítette
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 26., 09:11
14 hozzászólás. 

Amint a Hargita megyei rendőrség sajtószóvivőjétől, Gheorghe Filiptől megtudtuk, szeptember 25-én 14 óra 30 perckor a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola épülete előtt a 17 éves P. B. ököllel megütötte a 16 éves B. R.-t, majd taxiba ült, arra kényszerítve a lányt, hogy vele tartson.

A rendőrséget D. R. édesanyja értesítette, aki maga is a helyszínen tartózkodott. A rendőrség munkatársai röviddel ezután azonosították a taxit és a benne tartózkodó P. B.-t és D. R.-t. P. B.-t 24 órára őrizetbe vették, ellene D. R. feljelentést is tett.

P. B. ellen erőszakos cselekedet és személyi szabadságtól való jogellenes megfosztás (lipsire de libertate) gyanújával nyomoznak. A rendőrség a szerdai nap folyamán kérvényezi P. B. 29 napos előzetes letartóztatásba helyezését az ügyészségtől.

Sajtóértesülések szerint az őrizetbe vett személyt korábban a székelyudvarhelyi bíróság 2012. június 21-én elítélte ütés és egyéb erőszakos cselekedet elkövetése miatt. Ezt a sajtószóvívő sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta.

Amennyiben a mostani ügy bíróságra kerül és ítélet születik, kiskorú személy ellen elkövetett személyi szabadságtól való jogellenes megfosztás miatt 7-től 15 évig terjedő börtönre ítélhető.



14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
potilulu
2012-09-26 10:35:15
puika
Kicsi Pui megkerült:) ha ezek után sem fog sittre kerülni, akkor szégyen az egész ügyészség és rendőrség
avatar
Emdé
2012-09-26 10:35:58
Hoppá
És most az egész sötét (úgy testileg mint szellemileg) társulat a bíróság épülete előtt feszít , nem lennék meglepve a az idősebb P.B. elintézné hogy a fiacskája megússza a börtönt.
Sajnos nagy az esélye hogy a lányt és a szüleit "meggyőzik" hogy vonják vissza a feljelentést , most kellene mindenki résen legyen és segítse a családot hogy ne tudják "meggyőzni" .
avatar
olvaso
2012-09-26 11:00:02
re: Hoppá
Ezzel eggyetertek. Aki tud segitsen a lany csaladjanak.
A politikusokat is felkerjuk tegyenek meg amit lehet, hogy eltunjon a varosunkbol PB.
avatar
blazsek
2012-09-26 11:10:08
nofene
Nem felfüggesztettet kapott ifj. P.B? Ha igen, itt az alkalom: irány a sitt. Hacsak id. P.B. nem tartja valamivel kezében az (i)gazságosztókat... De, mi lehet, az amitől ügyész, bíró egyaránt retteg? Csaknem a faji elnyomásra való hivatkozás?! Vagy PB kompromittáló képek, felvételek birtokában lenne? Javaslom, az MPP illetve a létrehozott közbiztonsági nyavalya álljon ismét az ügy mellé, hogy ne lehessen lesöpörni az asztalról ezt az ügyet. Ha a purdé 17 évesen, fényes nappal ilyeneket tesz, és megússza, mit fog tenni 1-2 év múlva? Fajtajellegű machetával rohangál majd fel alá? Milyen társadalom vagyunk, hogy megtűrünk ilyen egyedeket magunk között?!
avatar
olvaso
2012-09-26 11:29:37
Ha csak 17 eves, akkor hogyan vezethet?
Személyesen is láttam többször az Audi-ban.
avatar
fekete-feher
2012-09-26 12:24:13
A felfüggesztett még nem jogerős
Úgy tudom, hogy még nem jogerős az ifj. Pui Bélát elmarasztaló ítélet, amit a verekedés miatt kapott. Ettől függetlenül a mostani cselekményért elmarasztalhatják. Ha akarják.
avatar
olvaso
2012-09-26 12:46:57
re: A felfüggesztett még nem jogerős
Szia Laci
Van-e lehetoseg segiteni a lanyon, hogy merjen vallani.

A szekelyhon szerint nem az elso eset volt ezzel a lannyal.
Mindenkinek van elkepzelese miert vihet valaki haza egy 16 eves lanyt eroszakkal.
Ha nem az elso eset, akkor kiskoru zaklatasaert is el lehetne itelni.

Amugy koszonjuk az ilyen teren tett erofesziteseidet.
avatar
kszl
2012-09-26 13:15:14
Fajtól, nemtől és származástól eltérően, az egyetlen megoldás a középkori kivégzéses, és kínzásos büntetés végrehajtás...

... akkor majd rend lesz, ha ezt nyilvánosan hajtják végre...
avatar
kszl
2012-09-26 13:15:48
re: A felfüggesztett még nem jogerős
sajnos a pénz beszél...
avatar
lilu.lilla
2012-09-26 13:34:57
Az ő esetükbe nem a pénz beszél,látszólag igen de ez igy nem igaz,az,h még nincsenek rács mögött az azért van mert sokan nem merik megtenni a feljelentést és ha meg is teszik visszavonják,a rendőrség pedig anélkül nem tud tenni semmit,a lánynak és családjának üzenem,h ha már megtették a feljelentést akkor ne hagyják,h meggyőzzék őket arról,h vonják vissza,mert kicsi helyre tudnak ők is kerülni ha látják,h szorul a helyzet,kitartást és sok bátorságot kivánok nekik,tapasztalatból tudom,de azt a "középkori kivégzéses" büntető végrehajtást én is szívesen megnézném.
avatar
ÁgnesÁgneske
2012-09-26 14:27:17
Van amiből zsebbe nyúlni és ez is "el lesz rendezve", mint minden más...sajnálom.
Nekem is volt elég közeli (bár szerencsére csak közvetett) tapasztalatom ezekkel P-éékkel és higgyétek el ha az idős P. megjelenik ott összef.ssátok magatokat :-S
avatar
gyopi35
2012-09-26 16:05:13
S még ezek után merjük elengedni a gyermekünket iskolába vagy bulizni.A multkor meggyilkolták az egyik lányt, most meg elrabolják a másik lányt. Mi jőn még. A rendörség meg nem tesz semmit mert fél .(le vannak fizetve) Maholnap a fekák irányitják a várost.
avatar
Lachko
2012-09-26 15:47:15
re:
avatar
ÁgnesÁgneske
Van amiből zsebbe nyúlni és ez is "el lesz rendezve", mint minden más...sajnálom.
Nekem is volt elég közeli (bár szerencsére csak közvetett) tapasztalatom ezekkel P-éékkel és higgyétek el ha az idős P. megjelenik ott összef.ssátok magatokat :-S


Höhh:) A testvérem udvarán P B fosta össze magát, nem olyan nagy fiuk ezek, mint mutatják ... ők is féltik a tyúkszarost :)
avatar
KMarton
2012-09-26 16:21:59
félelem és reszketés
annyi erejük,hatalmuk van,amennyit adunk nekik.ez így kevés,igen.lehet kövérebbek,átlagnál több pénzük van,nap nem fogja őket.a tapasztalataik miatt messzebb 'mernek' enni (ha számukra a bátorság a gyengébbek egyesével leszedése, leszívásában kimerül)pont olyan emberi,fizikai korlátaik vannak.jobban informáltak a rendszer ezen oldalában,de valószínűleg szellemi képességeik f.a. a méretükkel
részben a közösség teszi őket azzá amik.félelmeinket beléjük vetítjük.haragunk addig terjed,legtöbbünkben,mint az enyém is,érezzük,ez így nincs jól,várjuk,hogy majd valaki valamit tenni fog
a rendőr dolga,igen.bizonyíték hiányában nem tehetnek többet.legtöbbjük pont olyan húsból van,mint mindenki más,pont olyan családdal,pont olyan félelmekkel és életvággyal.
én vagyok a hibás ezekért a dolgokért, mert amikor tehetnék valamit, csak ülök és okoskodok.amikor"elkezdődött",ösztönösen tudtam,hogy ennek folyatása,komolyabb,egyre rosszabb folytatása lesz. féltem és nem tettem semmit.ezután se fogok

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."